Στα χέρια των ψηφοφόρων έχει φτάσει ήδη από τη Δευτέρα, 13 Μαΐου, ο φάκελος με την επιστολική ψήφο για τις προσεχείς ευρωεκλογές.

Συνολικά 202.515 εκλογείς έχουν εγγραφεί στη σχετική πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών, εκ των οποίων οι 152.311 είναι κάτοικοι της επικράτειας, ενώ 50.204 διαμένουν στο εξωτερικό ή είναι κάτοικοι Ελλάδας και έχουν επιλέξει να ψηφίσουν στο εξωτερικό, αριθμός σχεδόν τριπλάσιος από εκείνους που ψήφισαν στις τελευταίες εθνικές εκλογές, τον Ιούνιο του 2023.

Όσοι έχουν παραλάβει τον ειδικό φάκελο για την επιστολική ψήφο μπορούν να ψηφίσουν και στη συνέχεια, ακολουθώντας τις οδηγίες, να αποστείλουν τον φάκελο με το ψηφοδέλτιο.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Live News», μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει 1500 πολίτες με επιστολική ψήφο.

Τι δείχνει τελευταία δημοσκόπηση

Στην εκτίμηση ψήφου της έρευνας, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 32,3%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 16% και το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση με 14%. Η Ελληνική Λύση «ακουμπά» το διψήφιο ποσοστό, φτάνοντας στο 9,9%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 8%, ενώ σημαντικά έχει αυξηθεί το ποσοστό της Νέας Αριστεράς, που είναι στο 3,8%. Η Πλεύση Ελευθερίας δείχνει να είναι το τελευταίο κόμμα που εξασφαλίζει εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή με 3,4%.