Η πρόσφατη περιοδεία της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι στη Νιγηρία φέρεται να έκανε έξω φρενών τον βασιλιά Κάρολο. Σύμφωνα με βασιλικό εμπειρογνώμονα, ο Κάρολος εκνευρίστηκε πολύ. «Κανείς δεν τον έχει ξαναδει τόσο εκνευρισμένο», ανέφερε ο ίδιος.

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ βρέθηκαν στην αφρικανική χώρα το Σαββατοκύριακο, για να προωθήσουν τους Αγώνες Invictus, αλλά το ταξίδι τους έχει δεχτεί «σκληρή» κριτική, με κάποιους να το χαρακτηρίζουν ως ανεπίσημη βασιλική περιοδεία.

Ο βασιλικός συγγραφέας και σχολιαστής, Tom Quinn, μίλησε αποκλειστικά στη «Μirror, αποκαλύπτοντας πως «ο Ουίλιαμ είναι έξαλλος και αποφασισμένος να βρει έναν τρόπο, ώστε να σταματήσει να συμβαίνει αυτό στο μέλλον. Ο Κάρολος λέγεται ότι είναι τόσο θυμωμένος, που κανείς δεν τον έχει ξαναδεί έτσι».

«Αυτό που πραγματικά προκάλεσε αναστάτωση είναι το γεγονός ότι οι Νιγηριανοί φέρθηκαν στη Μέγκαν και στον Χάρι σαν να πίστευαν κι εκείνοι ότι ήταν σε επίσημη περιοδεία. Υπήρχαν όλα τα σημάδια, καθώς το ζευγάρι έγινε δεκτό με χορούς και δεξιώσεις και πραγματοποίησε επισκέψεις σε σχολεία αλλά και σε φιλανθρωπικά ιδρύματα», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως ο πρίγκιπας και η Μαρκλ παραιτήθηκαν από τα καθήκοντά τους ως μέλη της βασιλικής οικογένειας το 2020 και, μάλιστα, από τον Χάρι αφαιρέθηκαν αρκετοί βασιλικοί ρόλοι. Ο βασιλικός συγγραφέας υποστήριξε ότι υπήρχαν ανησυχίες στη βασιλική οικογένεια ότι η Μέγκαν και ο Χάρι «θα προσπαθούσαν να τους ξεγελάσουν» και πιστεύει ότι το ταξίδι στη Νιγηρία «επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους τους».

«Είναι σαν ο Χάρι και η Μέγκαν να έχουν ξεφύγει – το ταξίδι τους στη Νιγηρία είναι μια τρανή απόδειξη ότι αρνούνται να δεχτούν ότι δεν ανήκουν πλέον στη βασιλική οικογένεια. Ο Ουίλιαμ και ο Κάρολος αναρωτιούνται: “Πώς θα ελέγξουμε αυτόν τον εφιάλτη;”», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Στον Ουίλιαμ και στον πατέρα του, βασιλιά Κάρολο, δεν αρέσει καθόλου αυτό. Για τον Κάρολο και τον Ουίλιαμ, είναι σαν να λένε η Μέγαν και ο Χάρι ότι “δεν χρειαζόμαστε την άδειά σας για να είμαστε μέλη της βασιλικής οικογένειας, θα το κάνουμε με τους δικούς μας όρους, όποτε και όπου θέλουμε”».