Οι εκατομμυριούχοι ξοδεύουν χρήματα και δημιουργούν αναμνήσεις. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες για τους πλούσιους και διάσημους αποκάλυψαν τα υπέρογκα ποσά που οι πελάτες τους είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν για να απολαύσουν τις διακοπές των ονείρων τους.

Η πλειονότητα (90%) των Αμερικανών έχει στο ημερολόγιό της ένα ταξίδι εσωτερικού, αναμένοντας να δαπανήσει κατά μέσο όρο 1.163 δολάρια ανά ταξίδι, σύμφωνα με έρευνα της «Empower». Όμως το να ξοδεύεις κάτι παραπάνω από ένα χιλιάρικο για ταξίδια δεν είναι τίποτα για τους εκατομμυριούχους που διαθέτουν πολλά χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Οι ειδικοί που εργάζονται στη βιομηχανία πολυτελών ταξιδιών μοιράστηκαν ότι οι πελάτες τους είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ανά ταξίδι, αλλά δεν πρόκειται μόνο για χαλάρωση ή για την τέλεια φωτογραφία στο Instagram.

«Οι εκατομμυριούχοι βλέπουν τα ταξίδια ως κάτι περισσότερο από έναν απλό τρόπο χαλάρωσης – τα βλέπουν επίσης ως μια ευκαιρία να δημιουργήσουν όμορφες αναμνήσεις και να αγκαλιάσουν έναν πολυτελή τρόπο ζωής», δήλωσε ο Giacomo Piva, αναλυτής της ταξιδιωτικής βιομηχανίας και συνιδρυτής της «Radical Storage», στο «Yahoo!».

«Επιδιώκουν ξεχωριστές εμπειρίες, όπως η μίσθωση ιδιωτικών τζετ και νησιών, και είναι πρόθυμοι να επενδύσουν σημαντικά ποσά, από 50.000 έως 100.000 δολάρια ετησίως, για να εκπληρώσουν το πάθος τους για ταξίδια. Μερικοί από αυτούς μπορεί συχνά να επενδύουν πάνω από 200.000 δολάρια σε ένα ταξίδι, εξασφαλίζοντας ότι κάθε πτυχή είναι προσεκτικά προσαρμοσμένη στις προτιμήσεις τους».

Γυναίκα σε ιδιωτικό τζετ

Η πλειονότητα των ταξιδιωτών (57%) είναι πιο πρόθυμοι να σπαταλήσουν για φαγητό και εστιατόρια κατά τη διάρκεια των διακοπών, ενώ το 47% θα σπαταλούσε για εμπειρίες και το 41% θα ξόδευε περισσότερα για διαμονή.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες πολυτελείας δήλωσαν ότι πολλοί από τους πελάτες τους κάνουν σπατάλες για να διασφαλίσουν ότι θα έχουν αποκλειστικότητα, ιδιωτικότητα και εξατομίκευση σε όλα τα ταξίδια τους – συνήθως περισσότερα από ένα το χρόνο – ταξιδεύοντας με ιδιωτικά αεροσκάφη, ταξιδεύοντας με γιοτ και μισθώνοντας ιδιωτικά νησιά.

«Η χλιδή των δρομολογίων μας αντικατοπτρίζεται όχι μόνο στο ποσό που δαπανάται – συνήθως μεταξύ 500.000 δολαρίων και πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια ετησίως – αλλά και στη σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια και στην αποκλειστική πρόσβαση στις πιο πολυπόθητες εμπειρίες του κόσμου», δήλωσε η LaDell Carter, ιδρύτρια και επικεφαλής σχεδιάστρια ταξιδιών στο «Royal Expression Travels», στο «Yahoo!».

«Κάθε ταξίδι είναι κάτι περισσότερο από ένα ταξίδι- είναι μια απόδειξη της δύναμης των εκατομμυριούχων, και της πολυτέλειας να μετατρέπει το συνηθισμένο σε εξαιρετικό» αναφέρει δημοσίευμα της «New York Post».