Η Τζούλια Φοξ αποκάλυψε στην εκπομπή «Today with Hoda & Jenna» πως δεν έχει κάνει σεξ εδώ και 2,5 χρόνια και μάλιστα εξήγησε πως νιώθει καλύτερα από ποτέ.

H 34χρονη έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από τη σύντομη σχέση της με τον Κάνιε Γουέστ, πρώην σύζυγο της Κιμ Καρντάσιαν. Η σχέση τους κράτησε περίπου έναν μήνα, το 2022.

«Είναι απίστευτο. Από τότε που σταμάτησα να εστιάζω στους άντρες, νιώθω καλύτερα με τον εαυτό μου. Δεν φοβάμαι να μείνω μόνη μου. Έχω βάλει τον εαυτό μου στο κέντρο και είναι τέλειο!», εξήγησε η Τζούλια Φοξ στις παρουσιάστριες που την άκουγαν με προσοχή. «Δεν συμβουλεύω τις γυναίκες να βγάλουν τους άντρες από τη ζωή τους, απλώς να εστιάσουν περισσότερο στον εαυτό τους. Αν νιώσεις άνετα μόνη σου, χωρίς μια κακή συντροφιά, τότε είσαι στην κορυφή, δεν μπορεί να σε πειράξει κανένας», πρόσθεσε.

Σεξουαλική αγαμία: Το νέο τρεντ στην κρεβατοκάμαρα;

Eίναι τελικά η αγαμία η πιο καυτή τάση στην κρεβατοκάμαρα; Πόσο απαραίτητο είναι τελικά το σεξ για τη ζωή μας; Η ψυχοθεραπεύτρια της Νέας Υόρκης, Christina Mancuso, δήλωσε στην «Daily Mail» ότι η απόφαση να απέχει κάποιος από το σεξ μπορεί να σχετίζεται με θρησκευτικές πεποιθήσεις, με την εστίαση στην καριέρα ή με το να θέλει να έχει τον έλεγχο. «Μπορεί να βγαίνουν συχνά ραντεβού, αλλά να κρατούν το σεξ για κάποιον με τον οποίο θα χτίσουν μια σχέση, για τον εκλεκτό της καρδιάς τους», εξήγησε η ψυχοθεραπεύτρια, σημειώνοντας ότι η «αγαμία δεν είναι κατάλληλη ή επιθυμητή για όλους».

«Είναι εύκολο και άνετο να στραφούμε στο σεξ ως δεκανίκι για επιβεβαίωση και άμεση ικανοποίηση», πρόσθεσε, αλλά «η καλλιέργεια της ικανότητας να αναγνωρίζουμε την αξία μας επιτρέποντας σε κάποιον να μας γνωρίσει προσωπικά είναι πολύ πιο δύσκολη».

«Όταν το σεξ πραγματοποιείται σύντομα σε μια γνωριμία, τότε μπορεί να εμποδίσει κάποιον από το να δει τα πράγματα με περισσότερη σαφήνεια», εξηγεί η Christina Mancuso. «Το να μην κάνετε σεξ αφήνει χώρο για εκείνο το πρώιμο στάδιο ενθουσιασμού και προσμονής που συνοδεύει τη γνωριμία με τον άλλον. Τη στιγμή που μπαίνει στο παιχνίδι το σεξ, τότε τα συναισθήματα είναι έντονα και δεν υπάρχει λογική», περιγράφει.

«Η αποχή από το σεξ μπορεί να δώσει στους εργένηδες το περιθώριο να αναγνωρίσουν τι πραγματικά θέλουν και χρειάζονται. Αν κάποιος ενδιαφέρεται για εσάς και δεν κάνετε σεξ μαζί του και δεν σας ξαναπάρει τηλέφωνο, τότε ξέρετε ποιοι είναι και τι ψάχνουν», εξήγησε και πρόσθεσε: «Θα νιώσετε επίσης πολύ καλύτερα γνωρίζοντας ότι δεν δώσατε σε αυτό το άτομο περισσότερα από όσα του αξίζουν».

Καταλήγοντας, θα μπορούσαμε να συνοψίσουμε τα βασικά πλεονεκτήματα της αποχής από το σεξ ως εξής:

Ψυχολογική ανεξαρτησία και διαύγεια

Η αποχή από το σεξ μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη μεγαλύτερης ψυχολογικής ανεξαρτησίας. Όταν ένα άτομο δεν επιδιώκει ή δεν εξαρτάται από τη σεξουαλική ικανοποίηση για να νιώσει ολοκληρωμένο ή ευτυχισμένο, αποκτά έναν καλύτερο έλεγχο των συναισθημάτων του και της συναισθηματικής του ευημερίας. Επιπλέον, η αποχή προσφέρει την ευκαιρία για βαθύτερη εσωτερική περίσκεψη και αντικειμενικότητα στην αξιολόγηση σχέσεων και καταστάσεων.

Μείωση του στρες

Η αποφυγή σεξουαλικής επαφής μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερο άγχος, καθώς εξαλείφονται οι ανησυχίες για ερωτικές σχέσεις και όλες τις επιπλοκές που φέρνουν μαζί καθώς και για εγκυμοσύνες και σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες.

Θρησκευτική/πνευματική ικανοποίηση

Για τα άτομα με ισχυρές θρησκευτικές πεποιθήσεις που αφορούν το σεξ εκτός γάμου, η αποχή μπορεί να ενισχύσει την πνευματικότητά τους ή και να τους κάνει να νιώθουν πιο συνδεδεμένοι με την πίστη τους.

Εστίαση στην καριέρα

Η αποχή μπορεί να βοηθήσει κάποιους ανθρώπους να συγκεντρωθούν περισσότερο στην εργασία ή την εκπαίδευσή τους, αποφεύγοντας την σκέψη και τον προγραμματισμό σεξουαλικών συναντήσεων.

Θεραπεία από τραύμα ή πένθος

Άτομα που βιώνουν τραυματικές εμπειρίες ή έχουν χάσει κάποιον αγαπημένο τους μπορεί να χρειάζονται χρόνο για να επικεντρωθούν στις συναισθηματικές τους ανάγκες και να θεραπευτούν μέσω της αποχής από το σεξ.