Τα χαλιά δίνουν χαρακτήρα και ομορφαίνουν τον χώρο. Είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να προσθέσουν πολύ στην εμφάνιση και την αίσθηση ενός δωματίου, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύουν την αισθητική του ιδιοκτήτη του. Ειδικά τον χειμώνα αποτελούν απαραίτητα στοιχεία που χαρίζουν ζεστασιά. Το μόνο πρόβλημα με τα χαλιά έγκειται στον καθαρισμό τους. Όπως και να το κάνεις ένα σπίτι δεν μένει ποτέ καθαρό και αν με το πάτωμα ξεμπερδεύεις εύκολα με μία σκούπα, αντικείμενα όπως οι καναπέδες, χαλιά και μοκέτες χρειάζονται περισσότερη φροντίδα.

Τουλάχιστον μέχρι τώρα, διότι πλέον υπάρχει μία σειρά συσκευών που κάνει τον καθαρισμό χαλιών, μοκετών και υφασμάτινων επιφανειών παιχνιδάκι!

Η Kärcher παρουσιάζει τις σκούπες SE για τον καθαρισμό χαλιών και λοιπών υφασμάτινων επιφανειών. Είτε πρόκειται για λεκέδες, είτε για πατημασιές, είτε για γενικό καθαρισμό, οι συγκεκριμένες σκούπες της Kärcher σας λύνουν τα χέρια.

Επίσης, χάρη στη δυνατότητα λειτουργίας 3 σε 1, οι συγκεκριμένες μηχανές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως σκούπες ξηρής – υγρής αναρρόφησης για την αφαίρεση λεπτόκοκκων ή υγρών ρύπων. Από την άλλη, ως μηχανές πλύσης-απόπλυσης υφασμάτινων επιφανειών, είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για νοικοκυριά με μικρά παιδιά, άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες και κατοικίδια ζώα, διότι καθαρίζουν βαθιά τις ίνες των χαλιών, τις ταπετσαρίες, τα στρώματα και τα ελαφριά έπιπλα.

Ειδικά, η SE 3-18 Compact προσφέρει μέγιστη ελευθερία κινήσεων χάρη σε μια μπαταρία 18 V και τη λειτουργία έκπλυσης για τον καθαρισμό της συσκευής.

Δείτε βήμα βήμα πως θα καθαρίσετε τα χαλιά σας με μία σκούπα SE

Το να θέσει κανείς σε λειτουργία τη συσκευή και να καθαρίσει είναι ιδιαίτερα απλό. Η μηχανή διαθέτει δύο κάδους. Έναν κάδο για το καθαρό νερό και έναν κάδο για το βρώμικο. Στον κάδο του καθαρού νερού προσθέτουμε νερό και απορρυπαντικό. Κλείνουμε τον κάδο, βάζουμε σε λειτουργία τη μηχανή. Όπως θα δούμε διαθέτει δύο κουμπιά ένα για να ψεκάζει κι ένα για αναρρόφηση. Στην αρχή πατάμε μόνο το κουμπάκι για να ψεκάσουμε. Ψεκάζουμε το νερό με το απορρυπαντικό στο χαλί. Αφήνουμε λίγο να δράσει και στη συνέχεια πατάμε το κουμπάκι της αναρρόφησης. Αν το χαλί είναι πολύ βρώμικο μπορούμε να ψεκάζουμε και ταυτόχρονα να αναρροφάμε. Στο κάτω μέρος, στο πέλμα βλέπουμε να ρουφάει τη βρωμιά. Το καθαριστικό διάλυμα ψεκάζεται βαθιά μέσα στις ίνες των υφασμάτινων επιφανειών και έπειτα αναρροφάται ξανά μαζί με τους αφαιρούμενους ρύπους. Λεκέδες από λίπη, σκόνη και οσμές απομακρύνονται με αποτελεσματικότητα. Συνεχίζουμε μέχρι να βγαίνει πλέον καθαρό το νερό. Επίσης, υπάρχει και το εξάρτημα χειρός ως ειδικό εξάρτημα για τον καθαρισμό των επίπλων με ταπετσαρίες και τα καθίσματα του αυτοκινήτου.

Μόλις δούμε ότι πλέον δεν αναρροφάει υγρό από το χαλί μας, ή την επιφάνεια γενικά που καθαρίζουμε είναι έτοιμο.

Μία πολύ σημαντική καινοτομία είναι ότι η μηχανή καθαρισμού υφασμάτινων επιφανειών μειώνει το χρόνο στεγνώματος κατά 50%. Έτσι μπορούμε να καθαρίσουμε το χαλί μας ή τη μοκέτα μας στο χώρο μας, να το αφήσουμε λίγο να στεγνώσει και είναι έτοιμο!

Χαρείτε λοιπόν το σπίτι σας άφοβα, χωρίς να ανησυχείτε για την καθαριότητα των υφασμάτινων επιφανειών σας. Με τις σκούπες SE είστε σίγουροι πως ότι και να προκύψει διορθώνεται εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά!