Ένα μυστήριο φαίνεται πως λύθηκε, καθώς αποκαλύφθηκε η εταιρεία στην οποία έχει επενδύσει δισεκατομμύρια ο Γουόρεν Μπάφετ και η «Berkshire Hathaway», μια επένδυση που είχε κρατηθεί κρυφή εδώ και έναν χρόνο.

Η «Berkshire», σύμφωνα με το CNN, αποκάλυψε ότι απέκτησε και κατέθεσε σχεδόν 26 εκατομμύρια μετοχές της «Chubb» στην τράπεζα «Securities and Exchange Commission» (SEC), κάτι που μεταφράζεται σε αξία περίπου 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία του Μπάφετ το είχε κρατήσει επτασφράγιστο μυστικό από την κοινή γνώμη, ζητώντας «εμπιστευτική μεταχείριση» από την «SEC».

Η «Chubb», μια ασφαλιστική επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε 54 χώρες, έγινε πρωτοσέλιδο τον Μάρτιο, αφού η εταιρεία ανέλαβε την εγγύηση προσφυγής του Ντόναλντ Τραμπ, ύψους περίπου 92 εκατομμυρίων δολαρίων, στην αγωγή του Ζαν Κάρολ για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η μετοχή της «Chubb» σημείωσε άλμα άνω του 8% στις συναλλαγές εκτός ωραρίου την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δημοσίευμα, τον Φεβρουάριο η «Berkshire» αποκάλυψε ότι πούλησε 10 εκατομμύρια μετοχές της Apple το πρώτο τρίμηνο του έτους. Η εταιρεία πούλησε, επίσης, 80 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας εκτυπωτών HP το τέταρτο τρίμηνο του 2023, μειώνοντας τις συμμετοχές της κατά 78%.