«Σε είδα ξανά, ήσουν στα μαύρα ντυμένη, Πλατεία Μαβίλη τέσσερις παρά. Μαζί μ’ ένα ψώνιο κι οι δύο χαμένοι, τρώγατε σάντουιτς θολή ματιά», έλεγαν οι στίχοι του αγαπημένου τραγουδιού, «Σαν να μην πέρασε μια μέρα», με το οποίο είχαμε «φάει» μεγάλο κόλλημα, πριν περίπου 25 χρόνια.

Τότε, που το βάζαμε στη διαπασών και φεύγαμε βουρ το βράδυ για την αγαπημένη Πλατεία Μαβίλη, στην οποία μας έβρισκε το φως της επόμενης ημέρας. Και μπορεί τα χρόνια να πέρασαν, όμως, αυτή που έχει μείνει, είναι η σταθερή αξία της διάσημης πλατείας, η οποία δεν παύει να αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό για μια βραδινή έξοδο.

Η επόμενη έξοδός σου, λοιπόν, είναι στην αγαπημένη πλατεία κι έχεις τους παρακάτω πέντε λόγους.

Καντίνα

Χοτ Ντογκ

Το πιο αγαπημένο και φημισμένο βρώμικο της πόλης, στο οποίο καταλήγαμε, ακόμα και αν δεν είχαμε βγει για διασκέδαση στην Μαβίλη. Βέβαια, η καντίνα στεγάζεται πλέον σε κτίριο, αλλά το θρυλικό hot dog της είναι πάντα ένας καλός λόγος για να βρεθούμε στην πλατεία.
Δημ. Σούτσου 3, Αθήνα

Μπρίκι

Εδώ, δεν χρειάζονται συστάσεις, καθώς μιλάμε για ένα μπαράκι-θρύλο στη βραδινή Αθήνα. Το αγαπημένο Μπρίκι, στο οποίο οι μεγαλύτεροι έχουμε περάσει από τα καλύτερα βράδια της ζωής μας, είναι το μέρος-εγγύηση για σωστό ξενύχτι μέχρι το ξημέρωμα.
Δορυλαίου 6

Κύριος

Το φινετσάτο μπαρ της πλατείας με to ιδιαίτερο ντεκόρ και την ωραία μουσική, έχει κερδίσει το κοινό. Στον Κύριο θα πιείτε από τα καλύτερα κοκτέιλ, ενώ είναι ιδανικός χώρος για έξοδο για ποτό με την παρέα.
Δορυλαίου 4

Pizza Flower

Ένα από τα πιο γνωστά στέκια με τις καλύτερες πίτσες της Αθήνας. Τώρα, έχουν βγει και τα τραπεζάκια επάνω στην πλατεία, στη λουλουδιασμένη γωνιά που θα σας ενθουσιάσει.
Δορυλαίου 2

MG Bar

Στο κλασικό αφτεράδικο της Μαβίλης, με τις ψαγμένες μουσικές, θα νιώσετε πως γυρίζετε πίσω στα χρόνια της νιότης. Και μόνο γι’ αυτό το συναίσθημα, για μια έξοδο από τα παλιά,, το MG Bar, είναι το σωστό μέρος. Να σας πούμε, πως ανοίγει μετά τις 21.00 το βράδυ.
Δημ. Σούτσου 11