Παγκόσμια πρεμιέρα έκανε στις Κάννες η νέα ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου, «Kinds of Kindness» (Ιστορίες Καλοσύνης).

Το κοινό υποδέχθηκε τον Λάνθιμο και τους ηθοποιούς, ανάμεσά τους την Emma Stone, τον Willem Dafoe και τον Jesse Plemons, με ένα θερμό χειροκρότημα στο κόκκινο χαλί.

Οι «Ιστορίες Καλοσύνης» σηματοδοτούν την τέταρτη συμμετοχή του Γιώργου Λάνθιμου στο διαγωνιστικό τμήμα του ιστορικού Φεστιβάλ.

Ο σκηνοθέτης είχε κάνει το ντεμπούτο του στις Κάννες, πριν από δεκαπέντε χρόνια και συγκεκριμένα το 2009, με τον «Κυνόδοντα», κερδίζοντας το βραβείο Un Certain Regard του Φεστιβάλ, αλλά και την διεθνή προσοχή.

Η νέα ταινία του Λάνθιμου, είναι ένα τρίπτυχο παραμύθι που ακολουθεί έναν άνδρα χωρίς επιλογές, φερέφωνο του αφεντικού του, ο οποίος προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο της ζωής του, έναν αστυνομικό που ανησυχεί επειδή η γυναίκα του, η οποία είχε εξαφανιστεί στη θάλασσα, επέστρεψε και του φαίνεται να είναι ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος και μια γυναίκα αποφασισμένη να βρει έναν συγκεκριμένο άνθρωπο με μια ιδιαίτερη ικανότητα, ο οποίος προορίζεται να γίνει πνευματικός ηγέτης.