Η VW παρουσίασε το νέο Jetta, για πρώτη φορά στην Time Square της Νέας Υόρκης. Θυμίζει έντονα το πρωτότυπο Coupe Concept, υιοθετώντας το σύγχρονο σχεδιαστικό προφίλ του Γερμανού κατασκευαστή.

Στις βασικές αλλαγές συμπεριλαμβάνεται η αύξηση κατά 9 εκατοστά στο συνολικό του μήκος (4,64 μέτρα) που δίνει ακόμα μεγαλύτερη άνεση στο εσωτερικό του.

Ο γνωστός, από την παρουσία του στο Polo, TSI βενζινοκινητήρας των 1,2 λίτρων θα αποτελέσει την αφετηρία για τις εκδόσεις βενζίνης της γερμανικής μπερλίνας, αποδίδοντας 105 ίππους και καταναλώνοντας -σε συνδυασμό με την τεχνολογία BlueMotion- 5,3 λίτρα καυσίμου για κάθε 100 χιλιόμετρα.

Στα 1.400 κ.εκ. οι εκδόσεις των 122 και 160 ίππων παραπέμπουν στα Golf και Scirocco, ενώ το ίδιο ισχύει και για το δίλιτρο TSI μοτέρ των 200 ίππων.

Ανάλογα με την έκδοση, προαιρετικά διαθέσιμα θα είναι και τα ημι-αυτόματα κιβώτια διπλού συμπλέκτη DSG έξι ή επτά σχέσεων, συμπληρώνοντας το υψηλό τεχνολογικό προφίλ του αυτοκινήτου.

Στις εκδόσεις diesel ξεχωρίζει αυτή των 1.600 κ.εκ., η οποία αποδίδει 105 ίππους και διανύει την απόσταση των 100 χιλιομέτρων με μόλις 4,1 λίτρα καυσίμου.

H πρεμιέρα του Jetta στην Ευρώπη αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στο Παρίσι, ενώ μέχρι το τέλους του χρόνου υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει και η εμπορική του διάθεση του στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές.

Πηγή: auto.in.gr