Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι για άλλη μια φορά δείχνει τη μοναδικότητά του και προκαλεί. Ο Ιταλός πρωθυπουργός δάνεισε τη φωνή του για διαφημιστικό σποτ του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης της Ιταλίας με τον τίτλο«Μαγική Ιταλία».

Στο διαφημιστικό σποτ κατά τη διάρκεια που προβάλλονται υπέροχες φωτογραφίες του Πόρτο Φίνο και της Φλωρεντίας, ο Πρωθυπουργός ενθαρρύνει τους συμπατριώτες του για διακοπές στο σπίτι.

«Αυτό που βλέπετε είναι η Ιταλία σας, η Ιταλία του ήλιου και της θάλασσας, αλλά και της ιστορίας,του  πολιτισμού και της τέχνης.»

«Χρησιμοποιήστε τις διακοπές σας να γνωρίσετε καλύτερα την τη μαγεία της Ιταλίας σας.»

Η Τράπεζα της Ιταλίας εκτιμά ότι το 2009 οι Ιταλοί ξόδεψαν περισσότερα από 17 δισ. δολάρια σε ταξίδια στο εξωτερικό. Η Κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, θα ήθελε απλώς να κρατήσει ένα κομμάτι των χρημάτων στο σπίτι.

Αλλά ήταν ειρωνικό που το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης παρουσίασε την διαφήμιση την ίδια ημέρα που περίπου 5.000 διαδηλωτές από την πόλη της L’Aquila ήταν στη Ρώμη και διαδηλώνανε. Οι τελευταίοι μήνες δεν ήταν ακριβώς μαγικοί γι ‘αυτούς μετά από τον καταστρεπτικό σεισμό στην L’Aquila.