Πλημμύρες προκλήθηκαν από ισχυρές βροχοπτώσεις σε περιοχές της Γερμανίας, του Βελγίου και της Ολλανδίας κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το France24, δρόμοι και κτήρια πλημμύρισαν ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση σωστικών συνεργείων για την ασφαλή απομάκρυνση των κατοίκων.

Στο γερμανικό κρατίδιο του Σάαρλαντ, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και οι διασώστες στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης χρειάστηκε να μεταφέρουν τους κατοίκους σε βάρκες. 

Δεν αναφέρθηκαν θάνατοι, αλλά τουλάχιστον ένα άτομο τραυματίστηκε. Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς πρόκειται να επισκεφθεί την περιοχή αργότερα το Σάββατο.

Στο Βέλγιο, η Λιέγη επλήγη από σοβαρές πλημμύρες, με τις αρχές να δέχονται εκατοντάδες αιτήματα για βοήθεια και 150 πυροσβέστες να επιχειρούν στην πόλη, δήλωσε ο κυβερνήτης Herve Jamar.

Η κύρια βοήθεια που παρείχαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ήταν η άντληση νερού από πλημμυρισμένα κτίρια, είπε.

Πέρα από τα σύνορα, στην ολλανδική επαρχία Λίμπουργκ, δύο κάμπινγκ εκκενώθηκαν νωρίς το Σάββατο, καθώς απειλούνταν από την άνοδο των υδάτων.

Εν τω μεταξύ, η περιοχή του Μοσέλ στη βορειοανατολική Γαλλία τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού για πλημμύρες, καθώς η στάθμη των υδάτων αυξήθηκε στα ποτάμια μετά τις έντονες βροχοπτώσεις.