Η ιστορία λέει ότι η Κλεοπάτρα, η βασίλισσα της Αιγύπτου, έκανε μπάνιο σε γάλα γαϊδούρας. Αυτή η πληροφορία έχει διασχίσει αιώνες για να φτάσει στο σήμερα, αν και η ακρίβεια της δεν μπορεί να επαληθευτεί με σιγουριά. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές και αναφορές σε αρχαία κείμενα που αναφέρουν τη συγκεκριμένη πρακτική, ωστόσο πολλοί ιστορικοί πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να ήταν μύθος ή σύμβολο πολυτέλειας. Σε κάθε περίπτωση, το γάλα γαϊδούρας θα μπορούσε σίγουρα να αποτελεί προϊόν περιποίησης μιας αυτοκράτειρας, καθώς τα συστατικά του είναι πραγματικά θαυματουργά.

Eκτός από την Κλεοπάτρα υπάρχουν και πάρα πολλές σύγχρονες celebrities που έχουν αποκαλύψει πως χρησιμοποιούν προϊόντα που εμπεριέχουν γάλα γαϊδούρας. Η Victoria Beckham: Η πρώην Spice Girl και σχεδιάστρια μόδας είναι γνωστή για την αγάπη της για φυσικά και οργανικά προϊόντα ομορφιάς, συμπεριλαμβανομένων προϊόντων από γάλα γαϊδούρας. Η Gwyneth Paltrow: Η ηθοποιός και ιδρύτρια του lifestyle brand «Goop» έχει δηλώσει ότι χρησιμοποιεί προϊόντα περιποίησης του δέρματος με γάλα γαϊδούρας για να διατηρήσει το δέρμα της ενυδατωμένο και λαμπερό. Η Kate Middleton: Η Πριγκίπισσα της Ουαλίας φημίζεται για τη φυσική ομορφιά της, και κυκλοφορεί ότι χρησιμοποιεί προϊόντα περιποίησης του δέρματος με γάλα γαϊδούρας για να διατηρήσει το δέρμα της ενυδατωμένο και απαλό.

Tα ευεργετικά συστατικά που περιέχει το γάλα γαϊδούρας

Το γάλα γαϊδούρας περιέχει πλούσια σύνθετα συστατικά, με πολλαπλά οφέλη για την επιδερμίδα. Είναι πλούσιο σε λιπαρά και πρωτεΐνες, τα οποία βοηθούν στην ενυδάτωση και τη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος. Τα συστατικά του μπορούν να βοηθήσουν στην καταπράυνση και την ανακούφιση του ερεθισμένου δέρματος, μειώνοντας τον κνησμό και τη φλεγμονή. Περιέχει ακόμα αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το δέρμα από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών και μειώνουν την πρόωρη γήρανση.

Το γάλα γαϊδούρας συμβάλλει στην εξισορρόπηση του φυσιολογικού pH του δέρματος, προστατεύοντας το από προβλήματα όπως η ξηρότητα και η ακμή. Κάποιες μορφές γάλακτος γαϊδούρας περιέχουν φυσικά φίλτρα ηλίου, όπως βιταμίνη Ε και λεκιθίνη, τα οποία μπορούν να προστατεύσουν το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Υπάρχουν πολλά δημοφιλή προϊόντα περιποίησης του δέρματος με γάλα γαϊδούρας που απολαμβάνουν μεγάλη δημοτικότητα παγκοσμίως λόγω των ευεργετικών τους ιδιοτήτων για το δέρμα. Ορισμένα από αυτά περιλαμβάνουν:

Γαλάκτωμα για το σώμα με γάλα γαϊδούρας: Αυτό το προϊόν είναι εξαιρετικά δημοφιλές για την ενυδάτωση και την απαλότητα που προσφέρει στο δέρμα.

Blue Scents Body Balsam Donkey Milk Γαλάκτωμα Σώματος, 300ml 7,58€


Κρέμες προσώπου με γάλα γαϊδούρας: Οι κρέμες αυτές εκτιμώνται για τις ενυδατικές και θρεπτικές τους ιδιότητες και μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της ξηρότητας και των ερεθισμών του δέρματος.

Bodyfarm Donkey Milk Day Face Cream Ενυδατική & Αντιρυτιδική Κρέμα Ημέρας με Γάλα Γαϊδούρας 50ml 20,63€


Σαμπουάν και conditioner με γάλα γαϊδούρας: Αυτά τα προϊόντα μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση και την ενυδάτωση των μαλλιών, καθώς και να τα κάνουν πιο λαμπερά και υγιή.

Σαμπουάν με Γάλα Γαϊδούρας 250ml 6,50€
Μαλακτική Μαλλιών με Γάλα Γαϊδούρας Bodyfarm 250ml 7,50 €


Σαπούνια με γάλα γαϊδούρας: Αυτά τα σαπούνια είναι γνωστά για τις ενυδατικές τους ιδιότητες και μπορούν να βοηθήσουν στην απαλή και αποτελεσματική καθαριότητα του δέρματος.

Donkey Milk Pure Soap 5€

Το γάλα κατσίκας ως συστατικό προϊόντων περιποίησης προσώπου και σώματος

Εκτός όμως από το γάλα γαϊδούρας, υπάρχει και το γάλα κατσίκας ως συστατικό σε προϊόντα σώματος. Το γάλα κατσίκας χρησιμοποιείται επίσης σε διάφορα καλλυντικά προϊόντα λόγω των ευεργετικών του ιδιοτήτων για το δέρμα. Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και λιπαρά οξέα καθιστά το γάλα κατσίκας μια εξαιρετική επιλογή για τη φροντίδα του δέρματος.

Τα λιπαρά οξέα που περιέχει το γάλα κατσίκας βοηθούν στην ενυδάτωση και τη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος. Η πλούσια σύνθεσή του σε βιταμίνες και μέταλλα προάγει τη θρέψη του δέρματος, βοηθώντας στη διατήρηση μιας υγιούς εμφάνισης. Το γάλα κατσίκας μπορεί να βοηθήσει στην καταπράυνση του ερεθισμένου ή φλογισμένου δέρματος λόγω των αντιφλεγμονώδων ιδιοτήτων του. Τα αντιοξειδωτικά συστατικά του γάλατος κατσίκας μπορούν να προστατεύσουν το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες και τη βλάβη του περιβάλλοντος.

Το γάλα κατσίκας είναι συχνά συστατικό σε κρέμες ενυδάτωσης, λοσιόν σώματος, απολεπιστικά και σαπούνια, προσφέροντας φυσική φροντίδα και θρέψη για το δέρμα.

G.o.a.t. Face Soap 100 gr Σαπούνι καθαρισμού για το πρόσωπο με βιολογικό γάλα κατσίκας και μέλι 8,90 €


G.o.a.t. 2.0 Anti-Aging Face Cream Αντιγηραντική κρέμα προσώπου με βιολογικό γάλα κατσίκας 50 ml 34,90 €
G.o.a.t. Slimming Firming Cream 150 ml Κρέμα σύσφιξης κατά των ραγάδων και της κυτταρίτιδας με βιολογικό γάλα κατσίκας 17,90 €