Σίγουρα έχετε ξεκινήσει να κοιτάτε μαγιό για να βρείτε ένα καινούργιο για τη φετινή σεζόν. Ανάμεσα στις πολλαπλές επιλογές σας, μπορεί να προστεθεί και το tankini, μια εναλλακτική πρόταση για όσες ψάχνουν κάτι διαφορετικό από τα κλασικά μπικίνι ή τα ολόσωμα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το tankini είναι κάτι ενδιάμεσο και σίγουρα ιδανική επιλογή για όσες θέλουν ένα πιο αθλητικό μαγιό. Φέτος είναι η χρονιά των tankini και στην αγορά υπάρχουν πάρα πολλά σχέδια για να διαλέξετε.

To tankini μοιάζει πολύ με τα vintage μαγιό των δεκαετιών του ’50 και του ’60, όταν το beachwear είχε περισσότερο ύφασμα, αλλά και πολύ στιλ. Κατά τις δεκαετίες αυτές, τα μαγιό είχαν πιο κλασικά και κομψά σχέδια, και ήταν λιγότερο αποκαλυπτικά από τα σημερινά μπικίνι. Μοιάζει επίσης αρκετά με τα μαγιό που φορούσαν τα pin-up girls, τα οποία εμφανίζονταν συχνά σε αφίσες με γοητευτικά μαγιό που προσέδιδαν αίσθηση θηλυκότητας και διακριτικής κάλυψης.

Το tankini, λοιπόν, είναι ένα είδος μαγιό που αποτελείται από ένα πάνω μέρος παρόμοιο με μπλουζάκι ή τοπ, και ένα κάτω μέρος που μπορεί να είναι σορτς ή στενότερο σλιπ. Επειδή προσφέρει περισσότερη κάλυψη από ένα κλασικό μπικίνι, είναι δημοφιλές μεταξύ γυναικών που θέλουν να αισθάνονται άνετα και αυτοπεποίθηση στην παραλία ή στην πισίνα.

Το tankini προσφέρει ποικιλία στιλ και σχεδίων, καθώς μπορεί να είναι από πιο αθλητικό και λειτουργικό έως πιο κομψό και θηλυκό. Μπορείτε να βρείτε tankinis με διαφορετικά είδη υφασμάτων, χρωμάτων και μοτίβων, καθιστώντας το ένα ευέλικτο κομμάτι για την καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα σας. Προσφέρει την άνεση και κάλυψη που ορισμένες γυναίκες αναζητούν, ενώ ταυτόχρονα δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσουν διαφορετικά looks ανάλογα με τη διάθεσή τους και την περίσταση. Είναι μια επιλογή που τα συνδυάζει όλα, εξασφαλίζοντας εντυπωσιακές εμφανίσεις στην παραλία.

Τι μπορείτε να αγοράσετε

Lygia&Nanny Bruma leaf-print tankini 121€
Seafolly Μαγιό Seafolly Collective Μαύρο 115€

Feraud Paris Color: Jungle 93,50€
Stefania Frangista Maura Blots Yellow 149€
Miraclesuit Must Haves Underwire tankini top Love Knot 144,90€