Είναι γνωστό ότι το τζίντζερ χρησιμοποιείται, σχεδόν, για τα πάντα -από το κρυολόγημα και τον βήχα μέχρι τον πόνο στο στομάχι- και είναι εξαιρετικά εύκολο να ενσωματωθεί σε μια DIY συνταγή. Ένα μικρό κομμάτι που θα προστεθεί σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό θα σας βοηθήσει να αντισταθμίσετε τον πονόλαιμο, και η προσθήκη μιας λιωμένης ρίζας στο γεύμα σας είναι ο ευκολότερος τρόπος για να καταπραΰνετε ένα αναστατωμένο στομάχι.

Το πικάντικο αυτό λαχανικό είναι ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες συστατικό και είναι γνωστό ότι ενισχύει την κυκλοφορία και βοηθά την πέψη όταν καταναλώνεται. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά τα οφέλη για τα οποία μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει.

Σύμφωνα με τη Vogue India, αποδεικνύεται ότι μπορεί να βοηθήσει και τις ρουτίνες περιποίησης της επιδερμίδας και των μαλλιών σας.

Ως θεραπεία για την εξισορρόπηση του τόνου της επιδερμίδας

Τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι ιδανικό για την ελάφρυνση των ουλών λόγω του ενεργού συστατικού του -της αντιοξειδωτικής τζιντζερόλης, η οποία όχι μόνο καταπολεμά τις επιζήμιες για το δέρμα ελεύθερες ρίζες, αλλά και προάγει έναν ομαλό και ομοιόμορφο τόνο του δέρματος. Αναμείξτε λίγο θρυμματισμένο τζίντζερ με χυμό λεμονιού για να συμπληρώσετε τα οφέλη του.

Η βιταμίνη C είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή κολλαγόνου, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση των ουλών, ενώ παράλληλα γεμίζει το δέρμα και μειώνει τις επιπτώσεις της ηλιακής βλάβης. Εφαρμόστε το μείγμα μόνο στις σκούρες κηλίδες σας (ο χυμός λεμονιού μπορεί να είναι πολύ λειαντικός για να τον χρησιμοποιήσετε σε ολόκληρο το πρόσωπο) και αφήστε το να στεγνώσει πριν το ξεπλύνετε.

Ως απαλή μάσκα απολέπισης για το θαμπό δέρμα

Τζίντζερ

Ο συνδυασμός του χυμού τζίντζερ και του γιαουρτιού αποτελούν μια εξαιρετική φυσική μάσκα απολέπισης. Το τζίντζερ βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος και εξομαλύνει τον τόνο του δέρματος, γεγονός που συμβάλλει περαιτέρω στη βελτίωση της υφής του δέρματος. Και οι φυσικοί παράγοντες απολέπισης (γαλακτικό οξύ) στο γιαούρτι απολεπίζουν απαλά το δέρμα και επιταχύνουν τον ρυθμό εναλλαγής των κυττάρων.

Εφαρμόστε ένα μείγμα από χυμό τζίντζερ και γιαούρτι στο δέρμα σας, αφήστε το για 15 λεπτά και ξεπλύνετε για να αποκαλύψετε τη λαμπερή σας επιδερμίδα.

Ως ισχυρή μάσκα κατά της ακμής

Κοπέλα με ακμή

Το τζίντζερ έχει ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες και μπορεί να σκοτώσει ενεργά τα βακτήρια στην επιφάνεια του δέρματος. Όταν συνδυάζεται με το μέλι, ένα άλλο φυσικό αντιβακτηριακό και αντιμυκητιασικό συστατικό, αποδεικνύονται μια ισχυρή ομάδα καταπολέμησης της ακμής. Συνδυάστε χυμό τζίντζερ και μέλι και εφαρμόστε το μείγμα στο δέρμα. Αφήστε το να δράσει για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Ως θρεπτική μάσκα μαλλιών για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και της ξηρότητας

Τριχόπτωση

Το τζίντζερ έχει βιταμίνες, μέταλλα και λιπαρά οξέα που βοηθούν στην ενδυνάμωση των μαλλιών, ενώ είναι, επίσης, γνωστό ότι αυξάνει την κυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής, η οποία είναι απαραίτητη για την τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών. Από την άλλη, η αλόη βέρα περιέχει πρωτεολυτικά ένζυμα που επιδιορθώνουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος στο τριχωτό της κεφαλής και λειτουργούν ως καλό μαλακτικό για τα μαλλιά.

Βάλτε μερικά κομμάτια αλόης βέρα και λίγο χυμό τζίντζερ σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν λεία. Εφαρμόστε το μείγμα στις ρίζες και τα μήκη των μαλλιών σας για μια ώρα πριν το ξεπλύνετε.