Για τους εξαιρετικά πλούσιους αυτού του κόσμου ένα ταξίδι στο διάστημα εδώ και αρκετό καιρό αποτελεί συζήτηση, καθώς διάφορες εταιρείες, επίσης, υπερ- πλουσίων εργάζονται στο να κάνουν το άπιαστο όνειρο κάποιων πραγματικότητα.

Στην κορυφή, σύμφωνα με το CNN Travel, βρίσκεται η SpaceX του Έλον Μασκ. Για όσους έχουν δεκάδες εκατομμύρια να διαθέσουν, υπόσχεται ταξίδια με πυραυλάκατο σε τροχιά, στο αβαρές θαύμα που βρίσκεται πάνω από 300 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη.

Στη συνέχεια, υπάρχουν οι υποτροχιακές εμπειρίες, που προσφέρουν οι Blue Origin του Τζεφ Μπέζος και η Virgin Galactic του Ρίτσαρντ Μπράνσον. Η τιμή για μια τέτοια εμπειρία φτάνει τα 420.000 ευρώκαι σας μεταφέρει σε ύψος 80 έως 120 χιλιομέτρων για να ζήσετε την εμπειρία της μηδενικής βαρύτητας.

Ταξίδι στη στρατόσφαιρα με ένα μπαλόνι ηλίου

Σημειώστε ότι η γραμμή Κάρμαν, 100 χιλιόμετρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, είναι το υψόμετρο που αναγνωρίζεται διεθνώς ως το όριο μεταξύ Γης και διαστήματος.

Τέλος, υπάρχουν και οι περιπέτειες κοντά στο διάστημα, όπου εταιρείες όπως η Space Perspective, η World View και τώρα η ισπανική startup HALO Space ελπίζουν να ανεβάσουν τους επιβάτες σε πτήσεις με αερόστατα περίπου 25 έως 40 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη με πιο «προσιτές» τιμές από τις παραπάνω -ξεκινώντας από 47.000 έως 187.000 ευρώτο εισιτήριο/ άτομο.

Εμπορικές πτήσεις το 2026

Ταξίδι στη στρατόσφαιρα με ένα μπαλόνι ηλίου

Ο διευθύνων σύμβουλος της HALO Space, Carlos Mira, παρουσιάζοντας τον εσωτερικό σχεδιασμό της διαστημικής κάψουλας Aurora, αποκάλυψε πως μαζί με την ομάδα του ελπίζουν ότι θα μεταφέρει 10.000 επιβάτες στο εγγύς διάστημα μέχρι το 2030.

Η κάψουλα υπό πίεση -σχεδιασμένη από τον θρυλικό Frank Stephenson, τον σχεδιαστή αυτοκινήτων για τη Ferrari, την Alpha Romeo και άλλες εταιρείες- έχει πλάτος 5 μέτρα και ύψος 3,5 μέτρα και θα αναρτάται από ένα τεράστιο μπαλόνι ηλίου. Οκτώ επιβάτες θα κάθονται στο εσωτερικό της για ταξίδια που θα διαρκούν έως και έξι ώρες.

Η εταιρεία Ιδρύθηκε μόλις το 2021 και έχει τον φιλόδοξο στόχο να αρχίσει να προσφέρει εμπορικές πτήσεις το 2026, ξεκινώντας από 153.000 ευρώ το άτομο.

Ο Mira εξήγησε ότι «Η προσέγγιση που έχουμε υιοθετήσει είναι να συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους φορείς της αεροδιαστημικής στους διάφορους τομείς», συμπεριλαμβανομένων των CT Engineering Group, Aciturri, GMV και TIFR.

Μια πολύ ιδιαίτερη ανατολή

Ταξίδι στη στρατόσφαιρα με ένα μπαλόνι ηλίου

Μέσα σε έναν πολύ περιορισμένο χώρο, έπρεπε να ενσωματωθούν άνετα καθίσματα, μεγάλα παράθυρα με θέα, αποθηκευτικοί χώροι και, κυρίως, ένας θάλαμος τουαλέτας.

Η εταιρεία δοκιμάζει ένα πρωτότυπο κάψουλας πραγματικού μεγέθους και η επόμενη δοκιμαστική πτήση έχει επιβεβαιωθεί για τον Ιούνιο.

Ο Mira λέει ότι η HALO Space σχεδιάζει να λειτουργεί όλο το χρόνο από τέσσερις ηπείρους, με τοποθεσίες που επιλέγονται για τις «άριστες γεωγραφικές και καιρικές συνθήκες» τους.

Οι πτήσεις θα ξεκινούν πριν από την αυγή, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να ζήσουν μια «λευκή» ανατολή στην άκρη της στρατόσφαιρας με το βαθύ μαύρο του διαστήματος από εκεί και πέρα.