Με δύο γκολ του Γκιντογκάν, η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε τη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας (2-1), κατέκτησε το δεύτερο νταμπλ της ιστορίας της και τώρα θέλει το τρεμπλ, το οποίο και θα διεκδικήσει κόντρα στην Ίντερ, στον τελικό του Champions League στην Κωνσταντινούπολη στις 10 Ιουνίου.

Μόλις στα 13′ δευτερόλεπτα από την σέντρα του ματς, ο Γκιντογκάν έκανε το 1-0, σημειώνοντας το πιο γρήγορο τέρμα σε τελικό του FA Cup. Από βολέ του Ορτέγκα, ο Λίντελοφ προσπάθησε να διώξει τη μπάλα αυτή έφτασε στα πόδια του Γκιντογάν που έπιασε το σουτ με τη μία και νίκησε τον Ντε Χέα.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει το “σοκ” του γκολ… από τα αποδυτήρια, δεν μπόρεσε να πάρει τα ηνία του αγώνα και να απειλήσει την εστία της ομάδας του Πεπ Γκουαρτιόλα και μάλιστα είδε τους “πολίτες” να έχουν κάποια καλά σουτ προς τα καρέ της. Κόντρα στη ροή του αγώνα, όμως, η ομάδα του Τεν Χάαγκ έφτασε στο 1-1.

Στο 30′ και μετά από μακρινή σέντρα, ο Μπισάκα επιχείρησε να γυρίσει τη μπάλα με κεφαλιά, μέσα από τη μεγάλη περιοχή των “πολιτών” αλλά αυτή βρήκε στο χέρι του Γκρίλις (δεν έβλεπε και ήταν σε κοντινή απόσταση). Το VAR κάλεσε τον διαιτητή της αναμέτρησης και μετά από onfield review υποδείχθηκε πέναλτι. Ο Μπρούνο Φερνάντες ανέλαβε την εκτέλεση του και οι “κόκκινοι διάβολοι” έφτασαν στην ισοφάριση.

Κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών των παικτών της Γιουνάιτεντ ένα αντικείμενο από την εξέδρα έπεσε και χτύπησε τον Βίκτορ Λίντελοφ και ο αγώνας διεκόπη για λίγα λεπτά.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, δεν είδαμε άλλη “κλασική” φάση στις δυο εστίες.

Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε “δυνατά” και στην επανάληψη και κατάφερε και πάλι να φτάσει σε ένα γρήγορο γκολ. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπρόινε στο 51′, ο Γκιντογκάν έπιασε το σουτ -με τη μια- έξω από τη μεγάλη περιοχή κι έκανε το 2-1.

Το ματς απέκτησε πολύ καλό ρυθμό στη συνέχεια, με τις δυο ομάδες να έχουν ευκαιρίες να σκοράρουν, με τα σουτ που έκαναν οι Γκαρντάτσο (73′) και Ακάντζι (80′).

Το ματς έφτασε έτσι στο φινάλε του, με την Γιουνάιτεντ να χάνει στο 90+2 μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Βαράν πλάσαρε, η μπάλα πήρε ύψος και ο Μακ Τόμινεϊ με κεφαλιά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η μπάλα βρήκε και στο οριζόντιο δοκάρι.