Μετά το 2-0 επί της Γκενκ και το 2-1 επί της Φόλενταμ, η ΑΕΚ έκανε το 3×3 στα φιλικά προετοιμασίας της στο εξωτερικό, αφού νίκησε και την Ουτρέχτη με 1-0 χάρη σε γκολ του Γκαρσία, σε ένα παιχνίδι στο οποίο η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είχε ξανά καλή εικόνα και θα μπορούσε να πετύχει κι άλλο γκολ.

Οι κιτρινόμαυροι συνεχίζουν την προετοιμασίας τους ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος και από το ξεκίνημα της αναμέτρησης έδειξαν διάθεση να πρεσάρουν ψηλά, δυσκολεύοντας τους Ολλανδούς στο να κάνουν παιχνίδι. Η Ένωση είχε, έτσι, τον έλεγχο και στο 19′ είχε και καλή στιγμή με το σουτ του Τσούμπερ που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Λίγα λεπτά μετά, στο 23′, η ομάδα του Αλμέιδα πλησίασε ακόμη περισσότερο στο γκολ με το οριζόντιο δοκάρι του Γκαρσία σε εκτέλεση φάουλ, για να ακολουθήσει λίγα λεπτά μετά η ευκαιρία του Μάνταλου, το τελείωμα του οποίου, μετά τη συνεργασία με τον Σιμάνσκι, απέκρουσε με το ένα χέρι ο Μπάρκας.

Η ΑΕΚ, με λίγα λόγια, ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και τελικά άνοιξε το σκορ στο ξεκίνημα του δεύτερου και συγκεκριμένα στο 50′, όταν ο Γκαρσία πήρε ωραία μπροστά του τη μπάλα με το κεφάλι και πλάσαρε όπως έπρεπε για να γράψει το 1-0.

Λίγα λεπτά μετά, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αλμέιδα άλλαξε όλη την ομάδα και αυτό, όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, με δεδομένες και τις αλλαγές των Ολλανδών, είχε ως συνέπεια ο ρυθμός των ομάδων και γενικά του παιχνιδιού να χαθεί, με την Ένωση πάντως να στέκεται καλά και να κινδυνεύει μόνο σε μια περίπτωση, στο 79′, με το τετ α τετ του Φέρμαν τον οποίο νίκησε ο Αθανασιάδης.