Η Λίβερπουλ εξασφάλισε την πρόκρισή της στους «8» του FA Cup. Ξεπέρασε με 2-1 τη Νόριτς στο «Άνφιλντ» σε ματς όπου δεν έπαιξε ιδιαίτερα καλά, αλλά η ποιότητά της έκανε τη διαφορά. Έτσι, κρατά ζωντανό το όνειρο της κατάκτησης του… καρέ (Premier League, Champions League, FA Cup, ενώ ήδη έχει πάρει το League Cup).

Ο ελληνικός «εμφύλιος» (Τσιμίκας και Γιαννούλης βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα των «κόκκινων» και τον «καναρινιών» αντίστοιχα) ανέδειξε νικητή τον αριστερό μπακ των γηπεδούχων, με το συγκρότημα του Γιούργκεν Κλοπ να «καθαρίζει» σε μεγάλο βαθμό την υπόθεση πρόκριση στην προημιτελική φάση από το πρώτο 45λεπτο με τα δύο γκολ του Ιάπωνα επιθετικού, Τακούμι Μιναμίνο (27′ και 39′). Ο Ραπ μείωσε για τη Νόριτς στο 76′.

Πέρασαν Τσέλσι και Σαουθάμπτον

Με την Τσέλσι να παίζει λίγη ώρα μετά από την ανακοίνωση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς πως πουλάει την ομάδα, το συγκρότημα του Τόμας Τούχελ νίκησε με 3-2 την Λούτον στο «Κένιλγουορθ Ρόουντ». Εμφανώς επηρεασμένοι οι παίκτες από τις εξελίξεις μπήκαν στο ματς νωθρά με την Λούτον να προηγείται με 2-1 στο πρώτο μέρος. Ο Μπερκ (2′) κι ο Κόρνικ (40′) σκόραραν για τον σύλλογο της Championship, ενώ είχε ισοφαρίσει ο Σαούλ για τους «μπλε» (27′). Στο β’ μέρος, πάντως, φάνηκε η επιθετική δύναμη της Τσέλσι. Ο Τίμο Βέρνερ στο 68′ κι ο Ρομέλου Λουκάκου στο 78′ υπέγραψαν την ανατροπή και πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Αγγλίας.

Η Σαουθάμπτον πήρε μεγάλη πρόκριση στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Αγγλίας επικρατώντας στο «Σεντ Μέρι’ ς» με 3-1 της Γουέστ Χαμ. Οι «άγιοι» προηγήθηκαν με τον Περό στο 31΄, «απάντησαν» τα «σφυριά» στο 60′ με τον Αντόνιο, αλλά στο 69΄ ο Γουόρντ-Πράουζ με πέναλτι έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους. Το ματς τελείωσε στο 90’+5′ με το τρίτο γκολ της Σαουθάμπτον από τον Μπρόγια.