Μπορεί να έχει περάσει μια δεκαετία, αλλά ο Ντουντού δεν ξεχνάει όσα έζησε στον Ολυμπιακό, όπως τόνισε σε συνέντευξή του.

Ο Βραζιλιάνος χαφ φόρεσε για τρία χρόνια (2008-11) τη φανέλα των ερυθρόλευκων και αγαπήθηκε από τους οπαδούς τους, όπως τους αγάπησε και αυτός. Γεγονός που έκανε σαφές και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο gazzetta.gr.

Ο Ντουντού αναφέρθηκε σε όσα έζησε στην Ελλάδα και εστίασε, φυσικά, στον Ολυμπιακό, κάνοντας αναφορά και στους δύο προέδρους με τους οποίους συνεργάστηκε, τον Σωκράτη Κόκκαλη αρχικά και τον Βαγγέλη Μαρινάκη στη συνέχεια.

Πώς αντέδρασες στο πρώτο τηλεφώνημα που σου έγινε και έμαθες για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού;

«Ήμουν πολύ χαρούμενος για την πρόσκληση και ενθουσιασμένος που θα ερχόμουν να φορέσω τη φανέλα του Ολυμπιακού στην Ελλάδα».

Γιατί επέλεξες να έρθεις στον Ολυμπιακό;

«Όταν μού έγινε η πρόταση, μελέτησα το σύλλογο πέντε μέρες. Εμαθα για τους φιλάθλους, τους παίκτες, τη χώρα, τον καιρό, το προπονητικό κέντρο και φυσικά το πού μπορώ να φτάσω μ’ αυτήν την ομάδα. Ερωτεύτηκα το σύλλογο, σημάδεψε την καρδιά μου για το υπόλοιπό της ζωής μου».

Τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό πόσο ξεχωριστά ήταν για σένα;

«Το να νικάς τον Παναθηναϊκό είναι σαν να παίρνει το πρωτάθλημα. Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο πρωταθλήματα: Η Super League και τα ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό».

Έζησες και τον Κόκκαλη και τον Μαρινάκη. Πώς ήταν ως πρόεδροι;

«Θα είμαι αιώνια ευγνώμων και στους δύο που λόγω εκείνων έζησα το όνειρο παίζοντας στον Ολυμπιακό. Ελπίζω να επιστρέψω μια μέρα, να τους αγκαλιάσω και να συνεργαστούμε ξανά, κάνοντας σπουδαία πράγματα».

Εχουν περάσει 10 χρόνια απ’ όταν έφυγες από την ομάδα αυτήν. Τί θυμάσαι πιο χαρακτηριστικά;

«Θυμάμαι τα πάντα. Η διαδρομή που έκανα για το προπονητικό κέντρο, την αγάπη ολόκληρης της ομάδας για εμένα και την οικογένειά μου, το σεβασμό του συλλόγου και των οπαδών, ότι δεν ήθελα να χάνω ματς στο Καραϊσκάκης, τη χαρά των οπαδών και τον τεράστιο σεβασμό που έχει ο Ολυμπιακός ως προς τον κόσμο του».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του Ντουντού στο gazzetta.gr πατώντας εδώ.