Η ΑΕΚ έκανε το καθήκον της υποδεχόμενη τη Λαμία και τη νίκησε με 3-0 χάρη σε γκολ των Λιούμπισιτς, Τσούμπερ και Σιμάνσκι, αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να κατακτήσει το 2ο συνεχόμενο πρωτάθλημα αφού ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-1 εκτός έδρας τον Άρη και την άφησε στο -2.

Η Ένωση είχε αρκετές φορές την ευκαιρία να καθαρίσει το φετινό πρωτάθλημα, ποτέ όμως δεν το έκανε, αφού έχανε βαθμούς ενώ είχε το προβάδισμα. Το έπαθε μία, το έπαθε δύο, το έπαθε τρεις, το έπαθε… δέκα φορές, οπότε στο τέλος ήταν λογικό να τιμωρηθεί χάνοντας τον τίτλο.

Ο δικέφαλος αετός ήθελε νίκη επί της Λαμίας και παράλληλα να μη νικήσει ο ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης, οπότε όταν ο Λιούμπισιτς έκανε το 1-0 στο 20′ με σουτ εντός περιοχής μετά το πλάγιο άουτ του Άμραμπατ, στη… live βαθμολογία ήταν στην 1η θέση.

Ο Κροάτης χαφ θα μπορούσε να βάλει και δεύτερο γκολ στο 26′ με κεφαλιά αλλά ο Χατζηεμμανουήλ έκανε εντυπωσιακή απόκρουση, με το σκορ να παραμένει στο 1-0. Όχι για πολύ όμως… Στο 40′ ο Άμραμπατ πέρασε την κάθετη για τον Λιβάι και αυτός έκανε το γύρισμα για τον Τσούμπερ που έγραψε το 2-0.

Η ΑΕΚ, με λίγα λόγια, είχε ήδη εξασφαλίσει τη νίκη και με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήρθαν τα ευχάριστα νέα από τη Θεσσαλονίκη αφού ο Άρης είχε κάνει το 1-1 κόντρα στον ΠΑΟΚ. Η ισοπαλία στο Κλεάνθης Βικελίδης έδινε το πρωτάθλημα στην Ένωση, η οποία είχε πλέον το μυαλό της εκεί, χάνοντας παράλληλα κάποιες ευκαιρίες για το τρίτο γκολ.

Στη συνέχεια, όμως, ήρθαν… κακά μαντάτα από τη συμπρωτεύουσα με το 1-2 του ΠΑΟΚ, το οποίο δεν άλλαξε στη συνέχεια. Έτσι, οι Κιτρινόμαυροι που έβαλαν και τρίτο γκολ στο 93′ με τον Σιμάνσκι μετά το κόρνερ του Ελίασον και την πρώτη κεφαλιά του Βίντα τερμάτισαν στη 2η θέση και στο -2 από την κορυφή.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (46΄ Πινέδα), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Άμραμπατ (62΄ Ελίασον), Τσούμπερ (67΄ Αραούχο), Λιούμπισιτς (67΄ Γκατσίνοβιτς), Γκαρσία (62΄ Πόνσε).

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Χατζηεμμανουήλ, Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Σίντκλεϊ (86΄ Κορνέζος), Τζανδάρης, Σαντάνα (85΄ Σιμόν), Τερεζίου (67΄ Μαρτίνεθ), Λέικ (46΄ Νούνιες), Μάλτσι (74΄ Τσούκαλος), Σλίβκα.