Η Φιορεντίνα υποδέχθηκε τη Νάπολι για την 37η και προτελευταία αγωνιστική της Serie A και αναδείχθηκαν ισόπαλη 2-2, με τον Βιντσέντσο Ιταλιάνο και τους παίκτες του να έχουν το μυαλό τους στον τελικό του Europa Conference League με τον Ολυμπιακό.

Οι Βιόλα δεν μπήκαν καθόλου καλά στο παιχνίδι αφού στο 8ο λεπτό είδαν τον Ραχμάνι να κάνει το 0-1 με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Πολιτάνο. Παρά το γεγονός αυτό, όμως, δεν πτοήθηκαν και αντέδρασαν καλά.

Η ομάδα της Φλωρεντίας είχε κατοχή μπάλας 66% στο πρώτο ημίχρονο, πατούσε καλύτερα και τελικά κατάφερε να ανατρέψει το σκορ πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια: Τρομερή εκτέλεση φάουλ του Μπιράγκι στο 40′ για το 1-1, ωραίο διαγώνιο σουτ του Ενζολά στο 42′ για το 2-1.

Η Φιορεντίνα είχε πλέον το προβάδισμα αλλά νωρίς στο β’ μέρος και συγκεκριμένα στο 57′ η Νάπολι ισοφάρισε σε 2-2 με πολύ όμορφη εκτέλεση φάουλ του Κβαρατσχέλια.

Λίγα λεπτά μάλιστα, στο 63′, θα μπορούσε να γίνει και το 2-3 αλλά ο Πολιτάνο σημάδεψε το δοκάρι, με το 2-2 να παραμένει ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.