Ο Στέφανος Τσιτσιπάς το πάλεψε, αλλά φάνηκε η έλλειψη ρυθμού και ηττήθηκε με 2-0 σετ (6-4, 6-4) από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στο πλαίσιο της μονομαχίας της Εθνικής Ελλάδας με τη Γερμανία για τα προημιτελικά του τουρνουά τένις United Cup που διεξάγεται στην Αυστραλία.

Στην «Κεν Ρόσγουελ Αρίνα», ο Έλληνας πρωταθλητής «κυνηγούσε» συνεχώς τον αντίπαλό του και δεν βρέθηκε στο κατάλληλο επίπεδο ώστε να μπορέσει να τον ξεπεράσει και να πάρει τη νίκη, που θα σήμαινε το 2-0 στο συνολικό σκορ της αναμέτρησης των δύο ομάδων και θα έδινε την πρόκριση στη «γαλανόλευκη». Θυμίζουμε πως προηγήθηκε η νίκη της Μαρίας Σάκκαρη με 2-0 επί της Αντζελίκ Κέρμπερ στο μονό των γυναικών. Έτσι, η πρόκριση στα ημιτελικά θα κριθεί στο μεικτό διπλό που ακολουθεί σήμερα (5/1), όπου θα αγωνιστούν οι Πέτρος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη, μιας και ο Στέφανος δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Για τον Στέφανο Τσιτσιπά, αυτό ήταν το πρώτο ματς με αντίπαλο πολύ υψηλού επιπέδου μέσα στο 2024 κι ενώ ακόμη προσπαθεί να βρει τα πατήματά του έπειτα από τον τραυματισμό που αντιμετώπισε στη μέση. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έκανε πολλά αβίαστα λάθη (25), ενώ δεν είχε αντίδοτο στο τρομερό πρώτο σερβίς του Γερμανού αντιπάλου του. Οπότε γρήγορα βρέθηκε σε μειονεκτική θέση και να επιχειρεί να κάνει την ανατροπή.

Ωστόσο, δεν τα κατάφερε. Κι όχι μόνο έχασε το ματς, αλλά είδε τον Γερμανό να τον προσπερνά και στην παγκόσμια κατάταξη της ATP. Ο Ζβέρεφ είναι πλέον στο νούμερο έξι κι ο Τσιτσιπάς στο νούμερο επτά.

Αν και άρχισε καλά το παιχνίδι και υπερασπίστηκε το σερβίς του, ορισμένες λανθασμένες αποφάσεις του κόστισαν καθώς έπρεπε να ρισκάρει για να πάρει τα ηνία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ζβέρεφ να κάνει το break στο 4-3 και να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-4. Με παρόμοιο τρόπο εξελίχθηκε και το δεύτερο σετ, με τον Γερμανό να «σπάει» το σερβίς του «Στεφ» για το 5-4 και να φτάνει στην επικράτηση στη συνέχεια.

Η αδυναμία του να μπορέσει να κάνει τη διαφορά οδήγησε και σε εκνευριμό με τον Στέφανο Τσιτσιπά να τα βάζει με τον διαιτητή, ενώ παράλληλα ζητούσε από την… ελληνική εξέδρα να τον υποστηρίξει.