Ως «θύμα πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων» εμφανίζεται στην απολογία του ο εκδότης Π. Μαυρίκος επιχειρώντας να αντικρούσει τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει στην υπόθεση της εκβίασης.

Ο κατηγορούμενος εκδότης ο οποίος απολογήθηκε χωρίς την παρουσία δικηγόρου, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να  «έδειξε» τον συγκατηγορούμενο του Π. Μουσσά ως τον άνθρωπο που χρησιμοποίησε εν αγνοία του το όνομα του «για να δείξει δυνατότητες επιρροής τις οποίες στην πραγματικότητα στερείται και να εντυπωσιάσει …» υπονοώντας , μάλιστα, ακόμη και ερωτική σχέση μεταξύ του δημοσιογράφου και της καταγγέλλουσας.

«Σκοπός η ηθική και σωματική εξόντωση μου»

«Ήταν μια συνηθισμένη διαδικασία διαφημιστικής καταχώρησης» φέρεται να λέει ο Π. Μαυρίκος ενώπιον του ανακριτή επιμένοντας  : «Είμαι θύμα πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων εξαιτίας της αδέσμευτης  δημοσιογραφικής μου πένας. Η δικογραφία είναι αποτέλεσμα κατασκευής με σκοπό την  ηθική και σωματική εξόντωσή μου και την απαξίωση του δημοσιογραφικού και επαγγελματικού μου προφίλ» .

Ο κατηγορούμενος εκδότης ισχυρίζεται ότι «λόγω των θεμάτων που καλύπτω και των προτάσεων μου , που είναι προσωπικές απόψεις και όχι κατευθύνομενες από συμφέροντα, έχω αναπόφευκτα δημιουργήσει πολλούς αντιπάλους και ανταγωνιστές που κρυφά και φανερά έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να με βλάψουν».

Στην απολογία του  ο Π. Μαυρίκος φέρεται να λέει:

«Είμαι εντελώς ξένος ως προς αυτά που συμβαίνουν σε συνεννοήσεις και συνομιλίες πίσω από την πλάτη μου ανάμεσα σε πρόσωπα που γνωρίζονται άριστα και συνεργάζονται επί σειρά ετών, δηλαδή την καταγγέλουσα και τους δυο συγκατηγορούμενους μου» υπογραμμίζοντας

«Το όνομά μου και η εφημερίδα μου χρησιμοποιήθηκαν από τον  Μουσσά στις συνομιλίες του με την ΑΚ  σαφώς εν αγνοία μου είτε για να δείξει δυνατότητες επιρροής που στην πραγματικότητα στερείται και να εντυπωσιάσει είτε επειδή σκόπιμα χρτησιμοποιήθηκε από τη στενή φίλη του ΑΚ».