Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο από τη νέα γυναικοκτονία στη χώρα. Θύμα αυτή τη φορά είναι μια 40χρονη γυναίκα από την Αλβανία, η οποία μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον εν διαστάσει σύζυγό της στη μέση του δρόμου στο Μενίδι.

H νεκροψία-νεκροτομή στη 40χρονη έδειξε ότι έφερε περίπου 15 μαχαιριές σχεδόν σε όλο το σώμα (λαιμό, στήθος, χέρια, πόδια, κοιλιά) με το κουζινομάχαιρο που είχε πάρει από το σπίτι του ο δράστης.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, και τον παρέπεμψε στην αρμόδια ανακρίτρια για να απολογηθεί.

Ο 50χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε, προανακριτικά, ότι είχε στήσει καρτέρι θανάτου στην άτυχη γυναίκα και μητέρα των δύο παιδιών του, καθώς γνώριζε την ώρα που έφευγε από το σπίτι για να πάει στη δουλειά της.

«Ήξερα ότι περνάει από εκεί. Την είδα, την πλησίασα και τη μαχαίρωσα», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Ο 50χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε πως αντιδρούσε στη νέα σχέση της 40χρονης.

«Εγώ δούλευα και εκείνη μου έτρωγε τα λεφτά. Χθες το πήρα απόφαση να σκοτώσω τη γυναίκα μου. Να κάνω εγώ δύο δουλειές για να μου τα τρώει; Ήξερα την ώρα που θα φύγει από το σπίτι. Της έστησα καρτέρι και τη μαχαίρωσα…», φέρεται να είπε προανακριτικά.

«Όταν ήταν έγκυος στο πρώτο παιδί, της είχε βάλει το κεφάλι σε κουβά με χλωρίνη»

Αποκαλυπτικός ήταν ο αδελφός -και η σύζυγός του- της 40χρονης που έσβησε από τα χέρια του πρώην άντρα της.

«Κάθε βδομάδα ήμασταν στην Αστυνομία. Τον κρατούσαν μία ημέρα, την επόμενη τον βγάζανε. Εμείς το ζούμε αυτό συνέχεια. Του έκανε μήνυση του αδερφού μου. Και την ανιψιά μου έχει απειλήσει και τον αδερφό μου και εμένα, όλη την οικογένεια», είπε χαρακτηριστικά.

Η σύζυγος του αδερφού του θύματος επιβεβαίωσε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων: «Όταν ήταν έγκυος στο πρώτο παιδί, στην κόρη της, της είχε βάλει το κεφάλι της μέσα σε κουβά με χλωρίνη».

«Αυτός έπινε, ήταν αλκοολικός. Όταν έπινε, νόμιζε ότι όλοι τον αδικούσαν», συνέχισε ο αδερφός της 40χρονης.

«Έχουν χωρίσει εδώ και καιρό. Την παρακολουθούσε, την απειλούσε. “Θα σας σκοτώσω όλους και τα παιδιά”, έλεγε. Πολλές φορές έσπρωχνε και τη μικρή, και τον μικρό τον είχε χτυπήσει», πρόσθεσε.