Σε πυρετώδεις προεκλογικούς ρυθμούς κινείται το γαλάζιο επιτελείο με τον πρωθυπουργό να περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα αναδεικνύοντας την ατζέντα της κυβέρνησης σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα – ακρίβεια, ασφάλεια, υγεία, άμυνα και εξωτερική πολιτική, τραβώντας διαχωριστική γραμμή με την αντιπολίτευση.

Συνεντεύξεις, tiktok και τηλεοπτικά σποτ στη «μάχη» για την προσέλκυση των ψηφοφόρων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επενδύει στην απευθείας επαφή με τους πολίτες προτρέποντάς τους να μην πάρουν αψήφιστα τις εκλογές αλλά να συμμετέχουν γιατί αφορούν το μέλλον τους. Το πρωθυπουργικό πρόγραμμα τις επόμενες 20 ημέρες θα είναι πυκνό καταλήγοντας στις δύο ανοιχτές συγκεντρώσεις που θα γίνουν στις 5 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη και στις 7 Ιουνίου στην Αθήνα.

Βαρόμετρο η ακρίβεια

Με τις ανατιμήσεις στις τιμές των προϊόντων να παραμένουν, προκαλώντας πονοκέφαλο διαρκείας στα νοικοκυριά, η κυβέρνηση επιχειρεί να παρέμβει στην αγορά με ελέγχους, κατανοώντας ότι η ακρίβεια θα αποτελέσει ρυθμιστικό παράγοντα στην ευρωκάλπη. Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός έστειλε επιστολή στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ζητώντας ευρωπαϊκή παρέμβαση με στόχο οι πολυεθνικές να εξαναγκαστούν να εξηγήσουν στα κράτη- μέλη για ποιο λόγο τιμολογούν διαφορετικά την ίδια γκάμα προϊόντων στις αγορές. Το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει ότι ενιαία αγορά πρέπει να σημαίνει και παρεμφερείς, αν όχι ενιαίες, τιμές για τα προϊόντα τα οποία πωλούν οι πολυεθνικές.

Φουλ επίθεση αριστερά και δεξιά

Δριμεία κριτική εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός τόσο στα αριστερά όσο και στα δεξιά. «Από τα δεξιά μας έχουμε φθηνό και απίστευτα λαϊκίστικο δήθεν πατριωτισμό πολεμόχαρων και τουρκοφάγων με λάβαρα και από την άλλη πλευρά έναν άμορφο λαϊκισμό, που συνδυάζει life style με ακοστολόγητες προτάσεις» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη μιλώντας χθες σε πολίτες στα Βριλήσσια.

Την Παρασκευή 24 Μαΐου αναμένεται η τελευταία κοινοβουλευτική μάχη πριν από τις ευρωεκλογές με τον πρωθυπουργό να σηκώνει το γάντι απαντώντας στην προ ημερησίας συζήτηση και στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία. Εκεί θα εξηγήσει ότι οι οικονομικές αποφάσεις της κυβέρνησης κινούνται στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αντοχών της χώρας και είναι απόλυτα κοστολογημένες σε αντίθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Με τον λαϊκισμό των λεφτόδεντρων δεν έχουμε τελειώσει ακόμα, η χώρα το πλήρωσε ακριβά! Πρέπει να συσπειρωθούμε, να ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές να παραμείνει ισχυρή η ΝΔ» θα επαναλάβει, καλώντας το εκλογικό σώμα να επιλέξει το γαλάζιο ψηφοδέλτιο στην κάλπη, προκειμένου η κυβέρνηση να συνεχίσει την μεταρρυθμιστική τροχιά που έχει αρχίσει να χαράζει.