Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο Γαλάτσι και συγκεκριμένα στο Christmas Theater για την ομιλία Έντι Ράμα το πρωί της Κυριακής. Η αντιπροσωπεία του Έντι Ράμα αποτελείται από 150 άτομα, στελέχη του υπουργικού συμβουλίου, βουλευτές και περί τους 50 δημοσιογράφους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για την υποδοχή του θα γίνει ανάκρουση των Εθνικών ύμνων Ελλάδας και Αλβανίας και θα τον καλωσορίσουν παιδιά μεταναστών 1ης και 2ης γενιάς.

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πάντειο, Κώστας Λάβδας, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την επίσκεψη Ράμα στην Ελλάδα.

«Βεβαίως και θα έπρεπε να επιτρέψουμε στον κ. Ράμα να έρθει στη χώρα μας. Είναι μία ιδιωτική επίσκεψη, είμαστε μία δημοκρατική χώρα, δεν μπορούμε να πούμε στον πρωθυπουργό της Αλβανίας να μην έρθει. Η ομιλία του είναι προφανώς άκυρη και αχρείαστη, το τοποθέτησαν σωστά ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο ΥΠΕΞ.

Υπάρχει μία σημαντική υποσημείωση. Η Αλβανία έχει μπροστά της έναν δρόμο για την ένταξή της στην ΕΕ. Πρέπει να γίνει σαφές στην αλβανική κυβέρνηση πως η Ελλάδα θα βγάζει συμπεράσματα, δεν είναι διμερές το θέμα. Βγάζει συμπεράσματα σχετικά με το κράτος δικαίου στην Αλβανία, σε σχέση με το επίπεδο καλής γειτονίας ή μη.

Τα συμπεράσματα αυτά, η Ελλάδα θα τα αξιοποιήσει. Δεν είναι εύκολος ο δρόμος για την Αλβανία», σημείωσε.