«Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν βλέπει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την πολιτική διεργασία και την αγωνία του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη για τα περιφερειακά συνέδρια που θα παράξουν τις πολιτικές παρεμβάσεις» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Πέτρος Παππάς, με αφορμή την ομιλία του πρώην υπουργού το βράδυ της Δευτέρας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» ο βουλευτής ανέφερε πως «ο κ. Τσακαλώτος έκανε και μια αξιόλογη παρέμβαση στην πρόσφατη Κοινοβουλευτική Ομάδα, μίλησε για ανάγκη συγκεκριμένης φορολογικής πολιτικής. Πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση, δεν ξέρω γιατί δεν το βλέπει».

Ερωτηθείς για το αν πρέπει να προχωρήσουν οι διαγραφές απάντησε ότι «οι διαδικασίες πρέπει να προχωρήσουν. Δεν έγινε κάτι για να αλλάξει αυτό. Ένα κόμμα που θέλει να είναι αξιόπιστο στην κοινωνία πρέπει να εφαρμόζει τις διαδικασίες του».

Όσον αφορά ειδικά την αποστροφή κ. Τσακαλώτου σε εκδήλωση το βράδυ της Δευτέρας, ότι «θέλω να φέρω την υπερηφάνεια στην Αριστερά, αλλά δύσκολο να γίνει σε αυτό το κόμμα», ο κ. Παππάς είπε ότι «δεν θεωρώ ότι είναι κουβέντα προς διαγραφή αυτή, αλλά με προβληματίζει γιατί κάποιος δηλώνει ότι δεν είναι υπερήφανος. Όσοι συνεχίζουμε στον νέο ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζω να είμαστε οι περισσότεροι, πρέπει να είμαστε περήφανοι για τις διαδικασίες χωρίς να πετάμε λευκή πετσέτα και να προδικάζουμε τι θα γίνει».

Ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο εξήγησε ότι «δεν είναι αρμόδια για τις διαγραφές, αρμόδιο είναι το πειθαρχικό που κάνει φακέλους, τους στέλνει στην Κεντρική Επιτροπή που γνωμοδοτεί και τελικά αποφασίζει το πειθαρχικό. Δεν θα είναι μια Κεντρική Επιτροπή Διαγραφών». Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις είπε ότι «είναι λογικό να μην πηγαίνουμε καλά. Πρέπει να μιλήσουμε για τα θέματα που αφορούν την κοινωνία και όχι για αυτοαναφορικότητες ή προσωπικές στρατηγικές».