Δεύτερο ατύχημα σημειώθηκε στους αγώνες ταχύτητας στην Δημητσάνα, όταν ένα ακόμη αυτοκίνητο ξέφυγε της πορείας του και τραυμάτισε έναν φωτογράφο, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό στα πέντε άτομα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο δήμαρχος Γορτυνίας υπό την αιγίδα του οποίου έγινε η ανάβαση, είπε ότι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και είναι εκτός κινδύνου. Ο ένας μάλιστα, πήρε και εξιτήριο. Όπως είπε ο δήμαρχος, κατά την διάρκεια του αγώνα είχα ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται.

Σημειώνεται, ότι το πρώτο ατύχημα προκλήθηκε το πρωί της Κυριακής, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις άνθρωποι, εκ των οποίων δύο παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες το όχημα υπέστη μηχανική βλάβη. Ο αγώνας ταχύτητας, η 22η Ανάβαση Δημητσάνας, είχε 69 συμμετοχές και διιεξάγοταν υπό την αιγίδα του δήμου Γορτυνίας.

Διακοπή του αγώνα λόγω των ατυχημάτων

Η 22η Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί καθώς δύο αγωνιστικά συμβάντα τα οποία έλαβαν χώρα στο πρώτο σκέλος του αγώνα, οδήγησαν την Οργανωτική Επιτροπή στο να διακόψει οριστικά τον αγώνα.

Ο οδηγός ενός VW Golf MK2, μετά από μηχανική βλάβη έχασε τον έλεγχο του αγωνιστικού του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός διαδρομής σε σημείο όπου υπήρχαν θεατές. Κατά την έξοδο υπήρξε τραυματισμός θεατών ωστόσο με την άμεση επέμβαση της οργάνωσης και του ιατρικού προσωπικού οι τραυματίες μεταφέρθηκαν άμεσα στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας.

Το βίντεο με το πρώτο ατύχημα:

Δημητσάνα πριν λίγο στον αγώνα ράλιΤρεις τραυματίες μεταξύ αυτών ένα παιδι

Posted by Γιαννης Μιχαλακοπουλος on Sunday, July 23, 2023

Το δεύτερο συμβάν αφορούσε τον οδηγό ενός Ford Escort MK2, ο οποίος έχασε τον έλεγχο του αγωνιστικού του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να χτυπήσει έναν ρεπόρτερ. Για ακόμη μία φορά η επέμβαση της οργάνωσης και του ιατρικού επιτελείου ήταν άμεση, με τον ρεπόρτερ να μεταφέρεται ομοίως στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας. Οι θεατές αλλά και ο ρεπόρτερ μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης ώστε να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις.

Μετά από τα συγκεκριμένα συμβάντα ο Αλυτάρχης και η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα αποφάσισαν την οριστική διακοπή του αγώνα.