Εφιαλτική νύχτα στο Νέο Κουβαρά Αττικής, στο Λουτράκι αλλά και στα Δερβενοχώρια. Από το μεσημέρι της Δευτέρας, φωτιές καίνε στις τρεις περιοχές με τις «φλόγες» να έχουν ήδη καταπιεί σπίτια σε Λαγονήσι αλλά και Λουτράκι.

Το μέτωπο στη Σαρωνίδα είχε νωρίτερα καλύτερη εικόνα, όμως μια αναζωπύρωση περίπου στις 19:00 το απόγευμα έκανε την κατάσταση και πάλι δραματική. Στο Πανόραμα Σαρωνίδας, οι φλόγες «κατάπιαν» τα σπίτια το ένα μετά το άλλο, ενώ οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως δεν υπήρχαν εναέριες δυνάμεις.

Στο Λουτράκι, η φωτιά έκαψε 30 σπίτια στον οικισμό Ειρήνη και 2 ακόμα στην Καλλιθέα ενώ εκτεταμένες είναι οι καταστροφές στο Άνω Καρμπουνάρι. Για ώρες παρέμειναν κλειστές όλα τα ρεύματα της παλιάς και της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου στην περιοχή, ώστε να μην υπάρξουν εγκλωβισμοί οδηγών.

Ανησυχητική είναι η κατάσταση και στα Δερβενοχώρια, όπου μπορεί να μην έχει φτάσει ακόμα σε σπίτια, πρόκειται όμως για σημείο που συνορεύει με την Πάρνηθα, όπου αν η φωτιά περάσει και μάλιστα σε ώρα που εναέρια μέσα δεν μπορούν να βοηθήσουν, η κατάσταση μπορεί να βγει εκτός ελέγχου.

Eκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής: Στα Δερβενοχώρια η πιο δύσκολη φωτιά – Προβληματισμός για το μέτωπο προς τη Σαρωνίδα

Αργά το βράδυ της Δευτέρας (17/7) μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός τοποθετήθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στα τρία μέτωπα της πυρκαγιάς. Όπως ανέφερε η πιο δύσκολη φωτιά είναι στα Δερβενοχώρια, όπου το μέτωπο έχει έκταση πολλών χιλιομέτρων, σε δύσβατη περιοχή και δεν απειλεί προς το παρόν κατοικημένες περιοχές. Όμως, η ένταση και η φορά του ανέμου σπρώχνει τη φωτιά προς τη Μάνδρα.

O Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε επίσης ότι η όλη στρατηγική το βράδυ θα επικεντρωθεί στο να κρατηθεί το μέτωπο, το οποίο είναι αρκετά δύσκολο. «Είναι σε μια χαράδρα αρκετά μεγάλη, σε μια νοητή ευθεία. Είναι αρκετά μεγάλο το μέτωπο αυτό και προσπαθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να κρατήσουν αυτό το δύσκολο μέτωπο. Είναι η πιο δύσκολη πυρκαγιά, την οποία αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή διότι κινείται με γοργούς ρυθμούς. Ο αέρας είναι τέτοιος που καθοδηγεί τη φωτιά. Και ουσιαστικά ενώ δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, μπορούμε να πούμε ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να αλλάξει όλο αυτό και να αποκτήσει μια δυναμική διαφορετική» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Βρίσκεται έξω από το χωριό Πάνακτο και ουσιαστικά προσπαθούμε αφενός να μην επηρεαστεί καθόλου το χωριό, δηλαδή κατοικημένες περιοχές και να κρατήσουμε το μέτωπο όσο μπορούμε το βράδυ, ούτως ώστε να μπορέσουμε το πρωί με τα πρώτα εναέρια μέσα, τα οποία θα σηκωθούν με το πρώτο φως της ημέρας να προσπαθήσουμε, να κάνουμε ότι καλύτερο δυνατό μπορούμε».

Όσον αφορά στο μέτωπο στο Καπαρέλλι, τόνισε ότι η πυρκαγιά έχει τεθεί σε καλύτερη κατάσταση, είναι σε ύφεση, έχει κάποια μόνο καντηλάκια στην περιοχή στο ανατολικό κομμάτι. «Ωστόσο η μάχη είναι μεγάλη και εκεί, διότι έχουμε να παλέψουμε ουσιαστικά με το φόβο των πυροσβεστών που δεν είναι τίποτα άλλο από τις αναζωπυρώσεις. Όμως η εικόνα που μας μεταφέρουν οι επικεφαλής εκεί στο μέτωπο είναι ότι η κατάσταση είναι ένα βήμα πριν την οριοθέτηση».

Με αφορμή τη σύσκεψη παρουσία υπουργών με το κινητό συντονιστικό «Όλυμπος» ο κ. Αρτοποιός δήλωσε ότι οι συσκέψεις αυτή τη στιγμή είναι συνεχείς για την Ανατολική Αττική. «Αυτό το οποίο μας φοβίζει ουσιαστικά στην ευρύτερη περιοχή του Σαρωνίδας είναι οι αναζωπυρώσεις και ουσιαστικά να μη μεταφέρει ο άνεμος μέσα από στροβιλισμό τις φλόγες σε κάποιο κομμάτι του μετώπου και έχουμε καινούργιες ενάρξεις. Έχει κάποιες τέτοιες αναζωπυρώσεις. Πιο πολύ θέμα έχει το κομμάτι που είναι προς Σαρωνίδα και λιγότερο το κομμάτι το οποίο είναι προς Ανάβυσσο. Σε αυτό το κομμάτι κινούνται τα ενεργά κομμάτια».

Τέλος, όσον αφορά στην Καλλιθέα Λουτρακίου επισήμανε ότι είναι μια πυρκαγιά η οποία πάει καλύτερα. «Έχει περιοριστεί το μέτωπο αυτό πάνω από την εθνική οδό. Αυτό το οποίο υπάρχει είναι ένα μικρό ενεργό μέτωπο το οποίο πιστεύουμε ότι θα ελέγξουμε μέσα στην νύχτα στον Άγιο Χαράλαμπο».

Δήμαρχος Σαρωνίδας: Έχουν καεί σπίτια – Η χειρότερη καταστροφή που έχει συμβεί την τελευταία δεκαετία

Αργά το βράδυ της Δευτέρας (17/7) μίλησε στην ΕΡΤ και ο Δήμαρχος Σαρωνίδας και έκανε λόγο για την χειρότερη καταστροφή της τελευταίας δεκαετίας στην περιοχή.

«Έχουν καεί σπίτια. Η χειρότερη καταστροφή την τελευταία δεκαετία», τόνισε ο Χρήστος Γκίνης στην ΕΡΤ για τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή.

«Είναι πολλές οι εστίες πυρκαγιάς, ο αέρας είναι πολλά μποφόρ. Προσπαθούμε και θα είμαστε εδώ όλη νύχτα, μέχρι το πρωί» πρόσθεσε.

«Προτεραιότητά μας είναι να μην καούν άλλα σπίτια και νωρίτερα δώσαμε εντολή για εκκένωση αρκετών οικισμών, όπως η Φέριζα, η Κιτέζα, ο Όλυμπος, η Σαρωνίδα. Κομμάτια που είναι επίφοβα, αλλά δεν έχουμε ακούσει τίποτα για θύματα. Έχουμε σπίτια καμένα. Δεν έχουμε εικόνα πόσα, δεν έχουμε αποτίμηση» επισήμανε.

«Ο δήμος Σαρωνικού έχει 30.000 και παραπάνω μόνιμους κατοίκους. Το καλοκαίρι όμως γίνονται 100.000» συμπλήρωσε ο δήμαρχος Σαρωνίδας.

Η πυρκαγιά από την έναρξή της εξαιτίας των ισχυρών ανέμων κάλυψε 12 χιλιόμετρα σε δύο ώρες και έγινε απειλητική προκαλώντας υλικές ζημιές, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Η πυροσβεστική δίνει μάχη με τις φλόγες με την νύχτα να προμηνύεται δύσκολη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα μέτωπα στην νοτιοανατολική Αττική είναι τρία:

Το ένα στην περιοχή από τη Σαρωνίδα ως το Λαγονήσι, το δεύτερο από το Πανόραμα ως τη Σαρωνίδα και το τρίτο προς την Ανάβυσσο.

Επιχειρούν 210 πυροσβέστες, 10 πεζοπορικές ομάδες και 68 οχήματα. Ανάμεσά τους βρίσκονται και 68 Ρουμάνοι πυροσβέστες. Παράλληλα, οι αστυνομικοί συνέδραμαν σε 120 απεγκλωβισμούς.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από Πυροσβεστική και Αστυνομία, λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας, η μάχη συνεχιζόταν σε όλα τα μέτωπα. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος, Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε πως «ισχυρές δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας συνεχίζουν να επιχειρούν σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών και σε αρκετές περιπτώσεις υπό πολύ αντίξοες συνθήκες». Ο κ. Αρτοποιός αναφορικά με την πυρκαγιά στην Καλλιθέα Λουτρακίου τόνισε ότι «καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες ώστε να περιοριστεί το μέτωπο της πυρκαγιάς και να μην περάσει την Εθνική Οδό», ενώ στη συνέχεια κάλεσε τους οδηγούς να αποφύγουν τη διέλευση από την Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών. «Παρακαλούμε όλους τους οδηγούς για τη δική σας ασφάλεια να αποφύγετε τη διέλευση σας από την εθνική οδό Αθηνών- Πατρών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη δασική πυρκαγιά της Σαρωνίδας , όπως είπε ο κ. Αρτοποιός, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος 4 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη, καθώς επίσης και στο Καπαρέλλι Βοιωτίας επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και εναέριες μέχρι την τελική κατάσβεσή της.

Στη δασική πυρκαγιά που εξελίσσεται στον ορεινό όγκο των Δερβενοχωρίων, όπως σημείωσε, ενισχύονται διαρκώς οι δυνάμεις και από όμορες περιφερειακές ενότητες. Στις 18:20 εκδόθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής ώστε να ενημερωθούν για την πυρκαγιά στην περιοχή τους. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν εκεί 105 πυροσβέστες 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 30 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου σημείωσε ότι « η ελληνική αστυνομία συμμετέχει στον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό και συνδράμει ενεργά με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν σήμερα Δευτέρα 17 Ιουλίου σε Νέο Κουβαρά Αττικής και Λουτράκι Κορινθίας».

Ειδικότερα, όπως τόνισε, «παρέχεται ουσιαστική συνδρομή στις πυροσβεστικές δυνάμεις που ενεργούν για την κατάσβεση των πυρκαγιών μέσω της εφαρμογής έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, με κατά περίπτωση, απαγορεύσεις, διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας, της προληπτικής εκκένωσης περιοχών, του απεγκλωβισμού ατόμων και ζώων καθώς και της διασφάλισης της σωματικής ακεραιότητας και των περιουσιών των κατοικιών των πληγέντων περιοχών», Πιο αναλυτικά, όπως είπε η κ. Δημογλίδου, διατίθενται στον Νέο Κουβαρά Αττικής 190 αστυνομικοί οι οποίοι συνέδραμαν μέχρι στιγμής σε 141 απεγκλωβισμούς ατόμων και 60 ζώων. Στο Λουτράκι Κορινθίας 45 αστυνομικοί οι οποίοι συνέδραμαν σε 26 απεγκλωβισμούς ατόμων. Παράλληλα, σημείωσε ότι από τις αστυνομικές δυνάμεις λαμβάνονται αυξημένα μέτρα τάξης και ασφάλειας στις πληγείσες περιοχές για την αποφυγή κλοπών και διαρρήξεων από οικίες. «Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και επιφυλακή για την παροχή συνδρομής και υποστήριξης στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Υπενθυμίζεται ότι πληροφορίες σχετικά με τις έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις απαγορεύσεις διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας είναι διαθέσιμες σε ειδικό banner στην ιστοσελίδα της ελληνικής αστυνομίας», υπογράμμισε.

Τέλος, όπως ανέφερε ο κ. Αρτοποιός, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε από τη γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας και η αυριανή μέρα θα είναι πολύ δύσκολη καθώς όπως σημείωσε, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Κρήτη, Κυκλάδες, Βόρειο Αιγαίο, ενώ αναμένονται ισχυροί άνεμοι που θα φτάσουν στο αιγαίο μέχρι τα 7 μποφόρ. «Επιβάλλεται η προσοχή όλων μας», κατέληξε.

Μητσοτάκης: Οι εκκενώσεις πρέπει να υλοποιούνται – Οι πολίτες θα αποζημιωθούν

«Να υπακούν στις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για εκκενώσεις» κάλεσε τους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες, στην πρώτη του δήλωση για τις φωτιές που μαίνονται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Νέο Κουβαρά, Λαγονήσι, Δερβενοχώρια.

«Από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκομαι για τη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής ενημερώνομαι συνέχεια για την εξέλιξη των μεγάλων πυρκαγιών στην Αττική, τη Βοιωτία και την Κορινθία.

Οι επιστήμονες μας είχαν προειδοποιήσει ότι οι μέρες αυτές θα ήταν εξαιρετικά δύσκολες λόγω του καύσωνα και των ισχυρών ανέμων. Ο κρατικός μηχανισμός κάνει το καλύτερο το οποίο μπορεί για να ανταποκριθεί με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα και να περιορίσει αυτές τις μεγάλες πυρκαγιές.

Θέλω να ζητήσω από τους συμπολίτες μας να υπακούουν στις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας. Το πρώτο μας μέλημα, πάντα, είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, ακολουθεί η προστασία της περιουσίας και του φυσικού μας περιβάλλοντος. Γι’ αυτό και είναι πάρα πολύ σημαντικό οι εκκενώσεις οι οποίες διατάσσονται από την Πολιτική Προστασία να υλοποιούνται με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα.

Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι έπαθαν ζημιές από τις πυρκαγιές αυτές ότι ο κρατικός μηχανισμός αμέσως μετά την κατάσβεση των πυρκαγιών θα βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα να καταγράψει τις ζημιές, ώστε να μπορέσουν οι συμπολίτες μας αυτοί να αποζημιωθούν με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα.

Σήμερα ήταν η πρώτη ουσιαστικά δύσκολη μέρα του φετινού καλοκαιριού. Είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες. Φωτιές είχαμε, έχουμε και θα έχουμε, είναι κι αυτό ένα από τα αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης την οποία βιώνουμε με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση. Το στοίχημά μας είναι πώς θα μπορούμε να τις περιορίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, έτσι ώστε οι ζημιές που θα υποστούμε να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες».

Κικίλιας: Άμεση αποζημίωση στους πληγέντες

Σε ενημέρωση προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας (17/7) ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας σχετικά με τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει από το πρωί σε Κουβαρά, Λουτράκι, και Βοιωτία. Ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως: «παρά τις εκκλήσεις και τις προειδοποιήσεις των τελευταίων ημερών, σήμερα είτε από αμέλεια, είτε από εμπρησμό είχαμε 81 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Επιχείρησαν συνολικά 544 πυροσβέστες και 198 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα. Από αέρα επιχείρησαν 23 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα».

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως όλο το βράδυ στις περιοχές αυτές θα επιχειρούν χωματουργικά οχήματα.

«Κυρίες και κύριοι, η κλιματική κρίση είναι εδώ, πυρκαγιές είχαμε, έχουμε και δυστυχώς θα έχουμε. Ο κρατικός μηχανισμός κάνει ότι είναι δυνατόν» τόνισε ενώ πρόσθεσε πως οι πολίτες των οποίων οι κατοικίες επλήγησαν μπορούν να φιλοξενηθούν σε σε ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής.

«Για όποιες ζημιές έχουν προκύψει ή θα προκύψουν η καταγραφή θα είναι άμεση και θα αποζημιωθούν άμεσα» τόνισε ενώ ενημέρωσε πως υπήρξαν δύο συλλήψεις στη Βοιωτία για τις πυρκαγιές. Όπως είπε, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την αυτόφωρη σύλληψη δύο ανδρών που πραγματοποιούσαν θερμές εργασίες στο Καπαρέλλι Βοιωτίας.

Ελεύθερος ο Ρουμάνος που προσήχθη

Ελεύθερος αφέθηκε ο Ρουμάνος που είχε προσάχθει νωρίτερα για τη φωτιά στον Κουβαρά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο σε βάρος του.

Την προσαγωγή έκανε γνωστή ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γιάννης Αρτοποιός, κατά την έκτακτη ενημέρωσή του για τα πύρινα μέτωπα στη χώρα. Όπως είπε, υπήρξαν υποδείξεις για το συγκεκριμένο άτομο, για αυτό και οδηγήθηκε στην Αστυνομία.

Μέχρι τα Κύθηρα έφτασε ο καπνός

Σχεδόν στα Κύθηρα έφτασε η φωτιά από την Αττική, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο.

Ο καπνός από τη φωτιά της Αττικής έφτασε σχεδόν στα Κύθηρα.Οι ριπές των Βόρειων / Βορειοανατολικών ανέμων στην Αττική…

Posted by Γιάννης Καλλιάνος – Giannis Kallianos on Monday, July 17, 2023

Αστυνομικοί συνδράμουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις

Αστυνομικοί από ομάδες ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ, περιπολικά Άμεσης Δράσης, Τροχαίας καθώς και διμοιρίες παρέχουν συνδρομή στις πυροσβεστικές δυνάμεις, που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Νέο Κουβαρά Αττικής.

Συνολικά στη φωτιά στην Αττική επιχειρούν 119 αστυνομικοί, ενώ παράλληλα 44 αστυνομικοί με 20 οχήματα επιχειρούν στην πυρκαγιά στο Λουτράκι.

Επιπρόσθετα στον ιστότοπο της Αστυνομίας έχει αναρτηθεί banner με τις έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που τεθεί σε εφαρμογή.

Σε ετοιμότητα οι υγειονομικές δομές

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί, από το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, οι όμορες υγειονομικές δομές με τον Κουβαρά, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη πυργαγιά. Στο σημείο έχουν σταλεί 2 ασθενοφόρα και μία μοτοσυκλέτα της Ομάδας Ταχείας Ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ για κάλυψη.

Προς το παρόν το ΕΚΑΒ έχει λάβει 2 κλήσεις, για ένα αναπνευστικό περιστατικό και για ένα πιθανό εγκεφαλικό, και ήδη επιχειρεί για να διακομισθούν. Το Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ είναι σε συνεχή επικοινωνία με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΠυρκαγιά είναι σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα στη Λεωφόρο Λαυρίου πριν από την 1η είσοδο για Πέτα.Η…

Posted by Δήμος Σαρωνικού on Monday, July 17, 2023

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Αθηνών – Σουνίου – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί σε Αττική και Βοιωτία

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Τροχαίας,, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου και λεωφόρο Καλυβίων στο ρεύμα προς Σούνιο.

Επίσης, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου και λεωφόρο Σαρωνίδας στο ρεύμα προς Αθήνα.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην επαρχιακή οδό Κερατέας-Αναβύσσου από Κερατέα προς Ανάβυσσο.

Η Αστυνομία, στο μεταξύ, λόγω των πυρκαγιών που είναι σε εξέλιξη σε Αττική και Βοιωτία προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε διάφορα οδικά τμήματα.

Συγκεκριμένα στην περιοχή της Κερατέας στην Αττική έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους εξής δρόμους:

  • Στη λεωφόρο Αναβύσσου από το ύψος της οδού Ολύμπου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Ανάβυσσο.
  • Στη λεωφόρο Καλυβίων από το ύψος της οδού Ολύμπου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ανάβυσσο.
  • Στη λεωφόρο Αναβύσσου από την οδό Αγ. Παντελεήμονος στο ρεύμα προς Λαγονήσι.
  • Στην επαρχιακή οδό Κερατέας-Αναβύσσου από Κερατέα προς Ανάβυσσο (Γεφυράκι- θέση Τογάνι).

Παράλληλα έχει διακοπεί και η κυκλοφορία των οχημάτων στους εξής δρόμους στην περιοχή των Δερβενοχωρίων της Βοιωτίας:

  • Στην οδό Φυλής από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλείστων.
  • Στην επαρχιακή οδό Οινόης-Μαγούλας από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Λουτράκι

Περισσότεροι από 130 πυροσβέστες με περίπου 50 οχήματα, αλλά και 40 άτομα που έχει διαθέσει το ΓΕΕΘΑ, μαζί με υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης και του στρατού, δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας Λουτρακίου, ώστε να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο και να προστατεύσουν από τις φλόγες κατοικημένες περιοχές.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χάρης Βυτινιώτης, «το πύρινο μέτωπο συνεχίζει να καίει έχοντας μεγάλη έκταση, αλλά είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων».

Παράλληλα, πρόσθεσε, ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να μην περάσει η φωτιά πάνω από την νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου και τις σιδηροδρομικές γραμμές, διότι σε αντίθετη περίπτωση η πυρκαγιά δεν αποκλείεται να κατευθυνθεί προς παραλιακή περιοχή του Καλαμακίου».

Μάλιστα, όπως τόνισε σε αυτό το σημείο ο αντιπεριφερειάρχης, «δυνάμεις του λιμενικού βρίσκονται σε επιφυλακή, ώστε, αν χρειαστεί, να απομακρύνουν εγκαίρως και με ασφάλεια τους κατοίκους».

Επίσης, ανέφερε ότι «τόσο η πυροσβεστική, όσο και η αστυνομία, βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα για την ασφαλή απομάκρυνση κατοίκων από περιοχές που μπορεί να κινδυνεύσουν από την φωτιά».

Τέλος, από νωρίς αύριο το πρωί, δηλαδή με το πρώτο φως της ημέρας, αναμένεται να επιχειρήσουν πάνω από το πύρινο μέτωπο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Δείτε φωτογραφίες…