Συναγερμός σήμανε στη Λαμία όταν ένα 4χρονο παιδί έπεσε από τις σκάλες, με αποτέλεσμα η ΕΛ.ΑΣ. να κινητοποιηθεί γρήγορα και να δημιουργεί «γέφυρα ζωής», ώστε ο μικρός να δεχτεί έγκαιρα ιατρική βοήθεια.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Το περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό του Δήμου Μακρακώμης, ενώ το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο Κ.Υ. όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Εκεί ανέκτησε τις αισθήσεις του, όμως κρίθηκε απολύτως απαραίτητη η γρήγορη διακομιδή του στο Νοσοκομείο Λαμίας για πλήρη έλεγχο της κατάστασής του μέσω των απεικονιστικών εξετάσεων.

Για την έγκαιρη και ασφαλή διακομιδή του, ζητήθηκε η συνδρομή της αστυνομίας που συνόδευσε το ασθενοφόρο μέχρι την πύλη του Νοσοκομείου Λαμίας, όπου έφθασε σχεδόν μέσα σε μισή ώρα γύρω στις 14:30’.

Περιπολικά πρώτα του ΑΤ Σπερχειάδας και στη συνέχεια της Άμεσης Δράσης Λαμίας άνοιξαν το δρόμο στο ασθενοφόρο που έκανε χρήση σειρήνων, κατά μήκος της εθνικής οδού Λαμίας – Καρπενησίου. Στον Περιφερειακό, ανέλαβαν και οι μοτοσυκλετιστές της ΔΙ.ΑΣ., με μία μηχανή να συνοδεύει και μία δεύτερη να κρατά ανοιχτή την έξοδο πριν από το Νοσοκομείο Λαμίας.