Στο υπουργείο Πολιτισμού έφτασε η Αμάλ Αλαμουντίν, όπου έχει συνάντηση με τον υπουργό Κώστα Τασούλα με αντικείμενο τη διερεύνηση των πιθανών νομικών οδών για τη διεκδίκηση των γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.

Η κ. Αλαμουντίν-Κλούνεϊ μαζί με τους διακεκριμένους νομικούς Τζέφρι Ρόμπερτσον και Νόρμαν Πάλμερ και ο αρχαιολόγος Ντέιβιντ Χιλ, πρόεδρος του Παγκόσμιου συνδέσμου για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, έφτασαν λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι στο υπουργείο Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας, όπου και τους υποδέχτηκε ο υπουργός Κωνσταντίνος Τασούλας.

Στη συνέχεια ανέβηκαν στο γραφείο του, όπου η κ. Αλαμουντίν συνομίλησε για λίγο με τον υπουργό κ. Τασούλα, ευχαριστώντας τον για το θερμό καλωσόρισμα και στη συνέχεια αναφέρθηκαν στα ελληνικά νησιά.

Ο υπουργός εξήγησε στην κ. Αλαμουντίν-Κλούνεϊ ότι ο ίδιος δεν κατέστη δυνατό να επισκεφθεί τα ελληνικά νησιά, φέτος το καλοκαίρι, λόγω φόρτου εργασίας, και αυτή τόνισε την επιθυμία της να το κάνει στο μέλλον

Επίκεντρο της συνάντησης είναι η διερεύνηση της καλύτερης δυνατής νομικής φόρμουλας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση, συμμετέχουν η γενική γραμματέας του ΥΠΠΟΑ Λ. Μενδώνη, ο διευθυντής του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης Δημ. Παντερμανλής και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοπωλείων και ιδιωτικών αρχαιολογικών συλλογών.

Αύριο, η κ. Αλαμουντίν θα έχει συνάντηση στο μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.