Ένα ανατριχιαστικό θέαμα αντίκρισαν οι περίοικοι του κτιρίου της «Παλιάς Μουσικής» στη συνοικία της Παναγίας, καθώς και τα μικρά παιδιά που πήγαιναν στο σχολείο.

Άγνωστο άτομο, ή άγνωστα άτομα, αποκεφάλισε(αν) ένα μικρό χοίρο (γουρούνι) και με το μαχαίρι κάρφωσε(αν) το κεφάλι του στην πόρτα του κτιρίου, ενώ άφησε(αν) το ακέφαλο σώμα μπροστά στην είσοδο. Οι περίοικοι, μόλις είδαν το αποκρουστικό αυτό θέαμα, ειδοποίησαν την Αστυνομία. Λίγα λεπτά αργότερα κατέφθασαν οι μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς και αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας.

Οι αστυνομικοί έκαναν ερωτήσεις στους περίοικους και πήραν στοιχεία από τον τόπο του συμβάντος για περαιτέρω έρευνα. Το κεφάλι και το σώμα του μικρού χοίρου μαζεύτηκαν και μεταφέρθηκαν σε άλλο χώρο, ενώ ξεπλύθηκαν η πόρτα και η είσοδος του κτιρίου της “Παλιάς Μουσικής” από το αίμα του ζώου που είχε πλημμυρίσει το σημείο.

«Έως τις εννέα το βράδυ χθες (σ.σ. προχθές) ήμασταν εδώ δίπλα στα γραφεία του συλλόγου. Δεν υπήρχε κίνηση στο δρόμο. Μετά τις έντεκα το βράδυ η περιοχή είναι πολύ σκοτεινή. Αν γίνει κάτι, λοιπόν, πολύ δύσκολα θα το αντιληφθούμε», είπε κάτοικος της περιοχής. Το συμβάν αναστάτωσε τους περίοικους, που προσπαθούσαν χθες να εξηγήσουν ποιος και γιατί έκανε τη συγκεκριμένη πράξη.

Με αφορμή το χθεσινό γεγονός ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Καταδικάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την αποτρόπαια και αποκρουστική ενέργεια που προσβάλει το λαό της Καβάλας, στον οποίο και ανήκει το μνημείο της “Παλιάς Μουσικής”. Η Καβάλα και οι άνθρωποί της, ήταν ανέκαθεν μία κοινωνία της ανεκτικότητας, που σέβονταν και αποδέχονταν τη διαφορετικότητα του άλλου. Τέτοιες ανόητες και προσβλητικές ενέργειες, που προέρχονται από αρρωστημένα μυαλά, μπορούν να διαταράξουν την ενότητα και την ηρεμία της πόλης». Για το συμβάν η Α.Δ.Καβάλας διενεργεί, όπως προαναφέραμε, έρευνα, με σκοπό τον εντοπισμό του δράστη, ή των δραστών.

πηγή: Κ-typos