«Το παιδί έφτασε στο σημείο να λιποθυμήσει από τον πόνο», περιγράφει μητέρα μιας οκτάχρονης, που υπέστη τροφική δηλητηρίαση, όπως πιθανολογείται, από γεύμα που κατανάλωσε στο σχολείο της στη Λαμία.

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα. Το παιδί έφτασε σε σημείο να λιποθυμήσει από τον τόσο έντονο πόνο που είχε. Δεν ξέραμε τι να κάνουμε, είχαμε πάθει σοκ. Η μικρή μου το κατανάλωσε το απόγευμα, δυστυχώς… Μετά από μισή ώρα, 20 λεπτά, είχαμε κάποια έντονα συμπτώματα. Έντονο πόνο στην κοιλιά, συνέχεια εμετούς, να έχει χάσει το χρώμα της, μια κατάσταση πάρα μα πάρα πολύ άσχημη», λέει η μητέρα της, μιλώντας στο Star.

Θύματα τροφικής δηλητηρίασης έπεσαν δεκάδες μαθητές δημοτικών σχολείων της Λαμίας. Πάνω από 60 μικρά παιδιά, μόλις έφαγαν το συσκευασμένο σχολικό γεύμα, άρχισαν να αρρωσταίνουν, εμφανίζοντας συμπτώματα, όπως διάρροια και εμετό, ενώ κάποια δε γλίτωσαν το νοσοκομείο.

Η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις, με τους γονείς να καταφεύγουν στον εισαγγελέα, αλλά και την αστυνομία, όπου υπέβαλαν μηνύσεις.

Στο χημείο για ανάλυση τα γεύματα – Παρέμβαση ΟΠΕΚΑ

Στο χημείο για εργαστηριακή ανάλυση έχουν σταλεί δείγματα των σχολικών γευμάτων, από τα οποία φαίνεται πως υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση 63 μαθητές από επτά Δημοτικά Σχολεία της Λαμίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας catering, που έχει την ευθύνη της προετοιμασίας και διανομής τους.

Την ίδια ώρα, υπήρξε παρέμβαση και από τον ΟΠΕΚΑ για το συμβάν. Όπως τονίστηκε, όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχου στα σχολεία και στην επιχείρηση που παρασκευάζει, συσκευάζει και διανέμει τα σχολικά γεύματα στα δημοτικά σχολεία της Λαμίας, κινήθηκαν από πλευράς Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).