Πρεμιέρα έκανε στις ελληνικές αίθουσες η ταινία «Boy» με τον Μπιλ Σκάρσγκαρντ να υποδύεται ένα κωφάλαλο αγόρι που μεγαλώνει αναζητώντας εκδίκηση από την Χίλντα Βαν Ντερ Κόι (Φάμκε Γιάνσεν), την σαλεμένη μητριάρχισσα μιας μετα-αποκαλυπτικής δυναστείας που δολοφόνησε τους γονείς του.

Ο Boy, με τη βοήθεια ενός μυστηριώδη σαμάνου (Γιαγιάν Ροχιάν) και οδηγό την εσωτερική του φωνή, μετατρέπεται σε φονική μηχανή που απελευθερώνεται στη διάρκεια της ετήσιας σφαγής αντιφρονούντων. Με τον «Boy» να σκορπάει τον θάνατο, οι σφαγές και το αιματοκύλισμα οδηγούν σε ένα εφιαλτικό χάος και στις οθόνες μας έχουμε ένα εξωφρενικό υπερθέαμα αιματηρής δράσης.

Η νέα ταινία του Μόριτζ Μορ έχει τις ρίζες της σε μια ιδέα που είχε ο ίδιος μαζί με τον σκηνοθέτη, Ντάβιντ Ζατάρσκι. Η ιστορία ξεκινάει ως μια τυπική αφήγηση εκδίκησης, ενός αγοριού που μεγάλωσε σε έναν βάναυσο κόσμο, αλλά η πλοκή επιφυλάσσει αρκετές σοκαριστικές εκπλήξεις.

Όταν ο Μορ και ο Ζατάρσκι διαπίστωσαν την κοινή τους αγάπη για συγκεκριμένου είδους ταινίες, αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν φόρο τιμής σε αυτές, αλλά και σε βιντεοπαιχνίδια, άνιμε και κορεάτικες ταινίες δράσης που λατρεύουν. «Το ταλέντο του Μορ», αναφέρει ο Ζατάρσκι, «μου έδωσε την ευκαιρία να σχεδιάσω όσα σταντ είχα φανταστεί, αλλά δεν είχα δει ποτέ στην μεγάλη οθόνη».

Το δημιουργικό δίδυμο και ο σεναριογράφος Άρεντ Ρέμερς γύρισαν ένα πεντάλεπτο δείγμα της ιδέας τους, το οποίο κόστισε 20.000 δολάρια. ‘Υστερα, ταξίδεψαν στο Λος Άντζελες, αρχίζοντας να προωθούν το υλικό τους σε διάφορους παραγωγούς, καταλήγοντας τελικά στον Σαμ Ράιμι, ο οποίος ενθουσιάστηκε. «Ο Μόριτζ έχει εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ. Κυρίως όμως, γνωρίζει τι χρειάζεται η ταινία. Είναι εξαιρετικός χειριστής της κάμερας, εκμαιεύει σπουδαίες ερμηνείες από τους ηθοποιούς και έχει ένα υπέροχο οπτικό ύφος, γνωρίζοντας πως να πει μια ιστορία», αναφέρει ο γνωστός σκηνοθέτης και παραγωγός.

Μετατρέποντας τον Boy σε φονική μηχανή

Μετά από συναντήσεις με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ, οι συντελεστές της ταινίες επέλεξαν για τον ρόλο του Boy τον Μπιλ Σκάρσγκαρντ, ο οποίος μερικά χρόνια νωρίτερα ανατρίχιασε το κοινό ερμηνεύοντας τον Πένιγουαϊζ στην ταινία Το Αυτό. Όπως δηλώνει ο ίδιος, το σενάριο που του δόθηκε ήταν ένα από τα καλύτερα που είχε διαβάσει στη ζωή του, δίνοντας έμφαση στον τόνο της ταινίας, ο οποίος καταφέρνει να συνδυάσει την διασκέδαση με την εμβάθυνση στους χαρακτήρες.

Η ικανότητα του Σκάρσγκαρντ να μεταδίδει συναίσθημα δίχως λέξεις, να σε βοηθάει να κατανοείς ακριβώς τι σκέφτεται κάθε στιγμή, θύμισε στους παραγωγούς μερικούς απ’ τους σπουδαιότερους ηθοποιούς του βωβού κινηματογράφου. Ωστόσο, για τις ανάγκες του ρόλου ήταν απαραίτητη και η σωματική μεταμόρφωσή του. Έτσι, ο ηθοποιός έχασε 10 κιλά και έχτισε ένα αψεγάδιαστα γυμνασμένο κορμί, ικανό να φέρει εις πέρας και την πιο απαιτητική σκηνή δράσης.

Στο ρόλο του Σαμάνου, του άντρα που βρίσκει, μεγαλώνει και εκπαιδεύει τον πρωταγωνιστή συναντάμε τον Γιαγιάν Ροχιάν, μια αυθεντία των πολεμικών τεχνών. Ο Ροχιάν έγινε γνωστός μέσα από την ταινία δράσης TheRaid, ωστόσο ο Ζατάρσκι τον γνώριζε από παλιότερα, από κάποια εκπαιδευτικά DVD σχετικά με τις πολεμικές τέχνες. Ο ρόλος του Σαμάνου προοριζόταν εξαρχής για τον συγκεκριμένο, καθώς όπως αναφέρει και ο Ζαταράσκι, εκτός από εξαιρετικός μαχητής, ο Ραχιάν είναι και πολύ καλός μπροστά από την κάμερα, καταφέρνοντας να ανταποκριθεί και στα ερμηνευτικά του καθήκοντα.

Μέγας θαυμαστής του Ραχιάν δηλώνει και ο Σκάρσγκαρντ. «Έχει αφιερώσει τη ζωή του σε αυτόν τον πνευματικό, σωματικό και βίαιο χορό. Αλλά ήταν πολύ γλυκός και υπομονετικός μαζί μου, όσο μάθαινα να παλεύω στο πλάι του», δηλώνει ο ηθοποιός.

Σκηνοθεσία:   Μόριτζ Μορ
Σενάριο: Τιμ Μπάρτον Σμιθ, Άρεντ Ρέμερς
Ηθοποιοί:  ΜπιλΣκάρσγκαρντ, Τζέσικα Ροθ, Μισέλ Ντόκερι, Άντριου Κότζι, Γιαγιάν Ροχιάν, Φάμκε Γιάνσεν

Κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από την The Film Group