Ο πρώτος και μοναδικός κανόνας του Fight Club στην Κίνα είναι πως η αστυνομία πάντοτε νικά τους κακοποιούς. Η κλασική ταινία του 1999 που σκηνοθέτησε ο Ντέιβιντ Φίντσερ και πρωταγωνιστούν ο Έντουαρντ Νόρτον κι ο Μπραντ Πιτ είναι πλέον διαθέσιμη για streaming μέσα από την πλατφόρμα Tencent, αλλά με διαφορετικό φινάλε για να ταιριάζει στους κανονισμούς λογοκρισίας.

Όταν βγήκε η ταινία παίχτηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κίνας μόνο κατά τη διάρκεα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Σαγκάη εξαιτίας του περιεχομένου της.

Στο «original» τέλος, ο Αφηγητής, ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Έντουαρντ Νόρτον «σκοτώνει» το alter ego του Τάιλερ Ντέρντεν (Μπραντ Πιτ) και παρατηρεί τις εκρήξεις σε διάφορα κοντινά κτίρια μαζί με τη σύντροφό του Μαρία Σίνγκερ (Έλενα Μπόναμ-Κάρτερ). Οι τελευταίες σκηνές υποθέτουν πως η αναρχική επανάσταση που είχε σχεδιάσει ο Ντέρντεν βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη.

Στην εκδοχή που παρουσιάζεται στην πλατφόρμα Tencent, η ταινία ολοκληρώνεται με τον «θάνατο» του Ντέρντεν. Δεν υπάρχουν οι εκρήξεις, ούτε ο Αφηγητής να κρατά το χέρι της Μαρία ενώ κοιτούν να εξαπλώνεται το χάος. Στη θέση αυτής της σκηνής «πέφτει»… μαύρο μαζί μ’ ένα μήνυμα που αναφέρει ότι η αστυνομία «συνέλαβε όλους τους εγκληματίες και απέτρεψε την έκρηξη της βόμβας». Σύμφωνα με αυτό το εναλλακτικό φινάλε, ο πρωταγωνιστής συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική απ’ όπου βγήκε το 2012.

Την αυθεντική βερσιόν, πάντως, την έχουν δει αρκετοί στην Κίνα είτε σε ταξίδια τους σε άλλες χώρες του κόσμου ή ακόμη και από «πειρατικές» κόπιες. Έτσι, υπήρξαν ουκ ολίγα σχόλια στην πλατφόρμα social media Weibo, το αντίστοιχο Twitter, στην Κίνα. «Πιθανότατα στο Νονό, όλη η οικογένεια θα έμπαινε στη φυλακή και φυσικά στο Ocean’s Eleven», έγραψε ένας χρήστης.

Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν ήταν η πλατφόρμα που «έκοψαν» το τέλος ή οι αρχικοί παραγωγοί της ταινίας. Επιπλέον, δεν είναι η μόνη περίπτωση που αλλάζει κομμάτι ταινίας του Hollywood για να ταιριάξει με τους κανόνες της Κίνας. Στο παρελθόν συνέβη με το Bohemian Rhapsody, το Lord of War και το Logan.