Συγκλονίζει το βίντεο που δείχνει τα σωστικά συνεργεία να εντοπίζουν πρώτοι τα συντρίμμια του ελικοπτέρου που στοίχισε τη ζωή στον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί και των ατόμων που τον συνόδευαν.

Το βίντεο παρουσιάζει καρέ-καρέ την άφιξη των διασωστών που αναζητούσαν το σημείο που έπεσε το ελικόπτερο του Εμπραχίμ Ραϊσί, του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν και άλλων εφτά ατόμων που τους συνόδευαν τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Στο σχετικό απόσπασμα καταγράφονται οι κινήσεις του συνεργείου που περπατούν μέσα στην πυκνή βλάστηση και μετά από λίγο εντοπίζουν τα πρώτα συντρίμμια του αεροσκάφους του Ιρανού πρόεδρου και ξεσπούν σε φωνές και κλάματα.

Η είδηση της συντριβής έγινε γνωστή χθες αλλά σήμερα τα ξημερώματα ανακοινώθηκε επίσημα ο θάνατος των δύο ηγετικών στελεχών της κυβέρνησης της χώρας.

Χρέη πρόεδρου ανέλαβε ο πρώτος αντιπρόεδρος, Μοχαμάντ Μοκχμπέρ και οι προεδρικές εκλογές στο Ιράν θα διεξαχθούν στις 28 Ιουνίου.

Νωρίτερα σήμερα λαοθάλασσες βγήκαν στους δρόμους της Τεχεράνης και σε άλλες πόλεις, για να θρηνήσουν για τον πρόεδρο Ραϊσί.

Οι τελετές για την κηδεία του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί, ο οποίος σκοτώθηκε την Κυριακή σε συντριβή ελικοπτέρου, θα ξεκινήσουν αύριο, Τρίτη, από την πόλη Ταμπρίζ