Σε ρινγκ μετατράπηκε για μία ακόμα φορά η Βουλή της Γεωργίας, πριν από την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο «περί ξένων πρακτόρων», το οποίο έχει επικριθεί από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις και συνεχιζόμενες διαδηλώσεις στη χώρα.

Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια, όταν ο Ντιμίτρι Σαμχαράτζε από το κυβερνών κόμμα «Γεωργιανό Όνειρο» όρμησε στον πρόεδρο του αντιπολιτευόμενου «Ενωμένου Εθνικού Κινήματος», Λέβαν Χαμπεϊσβίλι, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι οργάνωσε όχλο, για να ξυλοκοπήσει υποστηρικτές της αντιπολίτευσης.

Το κοινοβούλιο ενέκρινε την τελική ψηφοφορία επί του συνόλου για το νομοσχέδιο περί ξένων πρακτόρων

Το κοινοβούλιο της Γεωργίας ενέκρινε σήμερα στην τρίτη και τελική ψηφοφορία επί του συνόλου το νομοσχέδιο περί «ξένων πρακτόρων».

Στο νομοσχέδιο αυτό μπορεί να ασκήσει βέτο η πρόεδρος της Γεωργίας, Σαλομέ Ζουραμπισβίλι, αλλά το κοινοβούλιο μπορεί να το παρακάμψει, διεξάγοντας μια επιπρόσθετη ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οργανισμοί που λαμβάνουν πάνω από το 20% της χρηματοδότησής τους από το εξωτερικό θα χαρακτηρίζονται ξένοι πράκτορες.