Από το προηγούμενο βράδυ η μαμά τηγάνιζε κεφτεδάκια, έψηνε την χορτόπιτα, κι ετοίμαζε τα πράγματα (ψιλή κουβέρτα, μαχαιροπίρουνα, πλαστικά πιάτα και ποτήρια) για να είναι έτοιμα για το πικνίκ. Το επόμενο πρωί βάζαμε και τα τελευταία πράγματα (την ψησταριά με το κρέας και τα παγούρια) και φεύγαμε για μια εκδρομή στη φύση.

Εκεί εμάς τα παιδιά μάς περίμενε ατελείωτο παιχνίδι στο χωράφι που αράζαμε, αλλά και η εξερεύνηση της περιοχής. Αυτές είναι από τις αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων που σίγουρα θα έχετε κι εσείς. Τα οικογενειακά πικνίκ στη φύση, άλλωστε, ήταν από τα αγαπημένα μας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τώρα ως μεγάλοι, πλέον, θα μείνουμε στις αναμνήσεις. Μπορούμε να απολαύσουμε την εκδρομή στη φύση, με την παρέα ή την οικογένεια και να περάσουμε πολύ ωραία.

Λίμνη Τσιβλού

Ένα από τα μέρη που είναι εγγύηση για ένα πικνίκ από τα παλιά, είναι η λίμνη Τσιβλού στην Αχαΐα. Μόλις 2,5 ώρες μακριά από την Αθήνα, αυτό το μαγικό μέρος είναι ο ιδανικός προορισμός για μία ανοιξιάτικη εκδρομή και άραγμα στην «αγκαλιά» της φύσης. Ο χώρος γύρω από τη λίμνη δεν έχει «τουριστικοποιηθεί», διατηρώντας την γραφικότητά του, με τις εικόνες να σε ταξιδεύουν πίσω στις παιδικές σου αναμνήσεις.

Λίμνη Τσιβλού

Εδώ, λοιπόν, μπορείτε να απλώσετε την κουβερτούλα σας και να απολαύσετε το πικνίκ, μέσα στα έλατα και τα πεύκα, με θέα μία από τις ωραιότερες λίμνες της χώρας, η οποία κουβαλά και μία συναρπαστική ιστορία.

Λίμνη Τσιβλού

Ήταν το 1913, όταν μετά την κατολίσθηση φράχτηκε η κοίτη του ποταμού Κράθη και παρασύρθηκε ο οικισμός Τσιβλός. Από αυτή, όμως, την καταστροφή ξεπήδησε η λίμνη Τσιβλού, την οποία οι ντόπιοι την αποκαλούν και Μαυρολίμνη.

Λίμνη Τσιβλού

Βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Πάρκο Χελμού- Βουραϊκού, σε υψόμετρο 700 μ. και είναι μια περιοχή εξαιρετικής ομορφιάς, ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Natura 2000. Για να φτάσετε σε αυτήν, ακολουθείτε τις ταμπέλες προς την παραλιακή Ακράτα, και από εκεί την πινακίδα που δείχνει το δρόμο προς τη Ζαρούχλα. Στα μισά της διαδρομής (μετά από 28χλμ.) στις πλαγιές του Χελμού, θα την συναντήσετε. Περιττό, δε, να πούμε πως η διαδρομή είναι απίστευτα όμορφη. Τέλος, να σημειώσουμε πως αξίζει να πάρετε μαζί και τα ποδήλατα για βόλτες γύρω από τη λίμνη που θα σας μείνουν αξέχαστες.