Ο Ολυμπιακός, όπως και η Φιορεντίνα, μετράει αντίστροφα για την 29η Μαΐου και η UEFA ανακοίνωσε το πρόγραμμα για το φεστιβάλ που διοργανώνει πάντα την παραμονή αλλά και ανήμερα ευρωπαϊκού τελικού και στην προκειμένη περίπτωση αυτού του Europa Conference League.

Είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι στην ιστορία των Ερυθρόλευκων και ένα από τα μεγαλύτερα συνολικά του ελληνικού ποδοσφαίρου, οπότε είναι λογικό οι οπαδοί τους να ανυπομονούν. Την ίδια ώρα, η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές κάνει τις προετοιμασίες της ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά στην Αθήνα.

Η ελληνική πρωτεύουσα θα ζήσει ξανά την εμπειρία της διοργάνωσης ενός τελικού ευρωπαϊκής διοργάνωσης και η UEFA ανακοίνωσε το πρόγραμμα της γιορτής που θα ξεκινήσει την παραμονή του αγώνα και θα συνεχιστεί ανήμερα.

Συγκεκριμένα, στην πλατεία Κοτζιά, όπου έχει τοποθετηθεί και το τρόπαιο, η γιορτή θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί της Τρίτης 28 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 22:00 το βράδυ, με τη συνέχεια να δίνεται στις 29/5, ημέρα του τελικού, από τις 10:00 το πρωί ως τις 18:00 το απόγευμα.

Ανήμερα του τελικού, στις 15:00, θα διεξαχθεί και ματς 5×5 με τη συμμετοχή Ελλήνων θρύλων του ποδοσφαίρου ενώ οι οπαδοί θα μπορούν να φωτογραφηθούν με το τρόπαιο και να λάβουν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες, με τη μουσική να είναι ασταμάτητη αφού θα υπάρχουν DJ για το διήμερο.