Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Ανάπτυξης, βουλευτή Τρικάλων Κώστα Σκρέκα, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Πρέβεζα. Στο κλιμάκιο συμμετείχε ο βουλευτής Πρέβεζας Σπύρος Κυριάκης, ο πρόεδρος Νικόλαος Σολδάτος και στελέχη της ΔΕΕΠ Πρέβεζας.

Ο κ. Σκρέκας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πρέβεζας Νικόλαο Γεωργάκο και τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου. Συζήτησαν για την υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδίου και την περαιτέρω αναβάθμιση της περιοχής και τόνισε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης θα είναι αρωγός σε όλες τις προσπάθειές τους. Η ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας μετασχηματίζεται με πολύ ισχυρούς αναπτυξιακούς ρυθμούς που αφορούν τόσο τις υποδομές (ύδρευση, αποχέτευση, οδικό δίκτυο), όσο και παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας όπως είναι ο πρωτογενής τομέας, ο τουρισμός και η μεταποίηση. Κεντρική διοίκηση και τοπική αυτοδιοίκηση δουλεύουν από κοινού προκειμένου να συνεχιστούν οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης.

Στη συνέχεια, ο κ. Σκρέκας επισκέφτηκε την αγορά της Πρέβεζας, όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες και κατοίκους. Διαβεβαίωσε ότι η στήριξη της περιφέρειας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ώστε το βιοτικό επίπεδο όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων να γίνεται συνεχώς καλύτερο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης είχε συνάντηση και με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομο, με τον οποίο συζήτησαν για τον σπουδαίο ρόλο με το πλούσιο κοινωνικό αποτύπωμα που επιτελεί η εκκλησία.

Ακολούθως, συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς της περιοχής στο επιμελητήριο Πρέβεζας, όπου υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας περνάει μέσα από την ανάπτυξη της περιφέρειας και γι’ αυτό η στήριξή της αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η τοπική οικονομία της Πρέβεζας αναπτύσσεται με δυναμικό τρόπο. Μέσα από την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας, πολιτεία, τοπική αυτοδιοίκηση και επιμελητήρια βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία για να συνεχιστεί αυτή η δυναμική πορεία. Ο κ. Σκρέκας επισκέφτηκε επίσης μία από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής καπνιστού σολομού στην Ευρώπη.

Συναντήθηκε με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στα γραφεία της ΔΕΕΠ Πρέβεζας, που δίνουν καθημερινή μάχη και αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της παράταξης στην περιοχή.

Στην ομιλία του, ο κ Σκρέκας, μεταξύ άλλων, επισήμανε: «Η Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια με τη Νέα Δημοκρατία στη διακυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της χώρας έχει αλλάξει. Αναπτύσσεται, αναβαθμίζεται διαρκώς και αποσπά εγκωμιαστικά σχόλια από το εξωτερικό για την ανοδική της πορεία.

Η κυβέρνησή μας στηρίζει τη μικρή και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Κεντρική πολιτική κατεύθυνσή μας είναι η στήριξη της περιφερειακής ανάπτυξης, καθώς σε αυτή στηρίζεται και η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Σχεδιάζονται χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να στηριχθεί η ανάπτυξη επενδυτικών σχεδίων στην ελληνική περιφέρεια. Διπλασιάστηκαν τα χρήματα του αναπτυξιακού Νόμου για τον πρώτο κύκλο μεταποίησης και εφοδιαστικής αλυσίδας ώστε να ενταχθούν όλα τα επενδυτικά σχέδια στην περιφέρεια Ηπείρου και βεβαίως στην Πρέβεζα.

Στόχος μας είναι να αυξηθεί η χρηματοδότηση του πρώτου και του δεύτερου κύκλου του τουρισμού, έτσι έστω να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες τουριστικές μονάδες και στην Πρέβεζα. Στηρίζουμε στην πράξη το επιχειρηματικό περιβάλλον, στο σύνολό του, μέσα από την απλοποίηση των αδειοδοτήσεων και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών.

Στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου πάμε όλοι μαζί για τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη. Για να συνεχιστεί η πολιτική σταθερότητα στη χώρα, για να ισχυροποιηθεί η φωνή μας στα κέντρα λήψης των αποφάσεων στις Βρυξέλλες. Η Νέα Δημοκρατία βάζει πάντα το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό και πάντα λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό, ακόμα και αν αυτή δεν είναι αρεστή. Γι’ αυτό είναι η μόνη παράταξη που άντεξε όλα αυτά τα χρόνια, αποτελώντας πυλώνα σταθερότητας και προόδου για την κοινωνία και την οικονομία.

Η Ελλάδα αλλάζει μέρα με την ημέρα, καθώς έχουμε διασφαλίσει σταθερό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον και αυτό πρέπει να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια. Η Ελλάδα στις 9 Ιουνίου έρχεται σταθερά, ακόμα πιο κοντά στην Ευρώπη».