Στην υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου αναφέρθηκε ο Πύρρος Δήμας επισημαίνοντας πως: «Η μόνη αξιόπιστη δύναμη που στηρίζει και κρατάει τη χώρα όρθια είναι η ΝΔ».

«Πιστεύω ότι η ΝΔ είναι το κόμμα το οποίο καλύπτει το κέντρο, που εμένα με εκφράζει» υπογράμμισε χαρακτηριστικά στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ενώ συμπλήρωσε: «Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ έχει αποδείξει ότι και στα σοβαρά προβλήματα της χώρας έχει βάλει πλάτη και είναι μπροστά και προχωράει για το καλύτερο του ελληνικού λαού, βοηθάει, στηρίζει. Θεωρώ ότι η πρόταση του Κυριάκου είναι τιμητική. Σίγουρα ξεκίνησε όλη η ιστορία με την επίσκεψη στη Χειμάρρα, τότε έγινε η πρώτη συζήτηση αν με ενδιέφερε και αν θα ήθελα, και μετά αποδέχτηκα την πρόταση».

«Ο Έντι Ράμα ήρθε ως ιδιώτης, όχι ως καλεσμένος από την ελληνική κυβέρνηση»

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα και την κατάσταση στην Αλβανία, ο Πύρρος Δήμας σημείωσε: «Ήρθε ως ιδιώτης, όχι ως καλεσμένος από την ελληνική κυβέρνηση. Θεωρώ ότι δώσαμε πολλή σημασία σε αυτήν την επίσκεψη. Σίγουρα ήρθε να προκαλέσει, φάνηκε ανοιχτά αυτό. Σωστά η χώρα και η κυβέρνηση δεν έδωσε σημασία σε όλα αυτά που είπε και δε σήκωσε το γάντι. Εμείς στην Ελλάδα, απέναντι στην Αλβανία, πάντα λέμε ότι και ο ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου και οι Αλβανοί που ζουν στην Ελλάδα είναι γέφυρα φιλίας και δημιουργίας αλλά αυτά που γίνονται στην Αλβανία τον τελευταίο έναν χρόνο με τη φυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου της Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, είναι προκλητικά».

«Την εποχή του Χότζα δεν είχαμε τόσους πολλούς πράκτορες στον νότο, στη Χειμάρρα, όσο έχουμε τώρα. Σίγουρα ο κόσμος είναι φοβισμένος, όταν μπαίνεις στο μαγαζί σου και σου ζητάνε τα τελευταία 15 χρόνια τα βιβλία της επιχείρησης, προσπαθεί να διοχετεύσει φόβο και άγχος στον κόσμο. Υφαρπαγή περιουσιών χωρίς χαρτιά, χωρίς τίποτα, ο κόσμος είναι σε απόγνωση. Είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα πολύ σοβαρό θέμα στην Αλβανία και αυτό δεν είναι τώρα, είναι από το 1945 η ιστορία της Χειμάρρας», συμπληρώνει.

«Αποδέχτηκα την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να παλέψω, μέσω της ευρωβουλής. Η Αλβανία είναι μια χώρα η οποία είναι υπό ένταξη, να υπάρχει η φωνή μου και ελπίζω και του Φρέντη Μπελέρη, να έχουμε δύο φωνές στην ευρωβουλή που θα φωνάζουμε και θα πιέζουμε προς το δίκιο των ανθρώπων τους δικούς μας εκεί. Ο Φρέντης Μπελέρης είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής. Θεωρώ ότι είναι εθνική και πατριωτική υποψηφιότητα. Σωστά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον έβαλε ως υποψήφιο. Στη Χειμάρρα υπάρχει ο συνδυασμός Φρέντης Μπελέρης μέσα στον δήμο οπότε υπάρχουν άτομα. Αυτό που εγώ θυμώνω και στεναχωριέμαι είναι όταν η αντιπολίτευση υιοθετεί απόψεις εθνικιστών στην Αλβανία. Αυτό δεν είναι πατριωτικό. Ο Φρέντης Μπελέρης είναι ένας πατριώτης που παλεύει για τα δικαιώματα των Ελλήνων στην Αλβανία».

Κλείνοντας ο Πύρρος Δήμας είπε: «Έχω μάθει να αγωνίζομαι, να δίνω τους αγώνες μου, πολλές φορές κέρδισα, σήκωσα την Ελλάδα ψηλά αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο Πύρρος Δήμας είναι ένας άνθρωπος ο οποίος προσπαθεί, παλεύει, αγωνίζεται και θέλει να παλέψει και μέσω της ευρωβουλής. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν πρόδωσα ποτέ τον κόσμο».