Ένα ιδιότυπο μπρα ντε φερ έγινε χθες, Τρίτη 14/5, στη Θράκη με τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρίσκονται με διαφορά λίγων ωρών στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο των περιοδειών τους ενόψει των ευρωεκλογών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προγραμματίσει εδώ και καιρό να επισκεφθεί τη Θράκη και μάλιστα ήθελε να συμπέσει η περιοδεία του εκεί αμέσως μετά τη μετάβασή του στην Άγκυρα, έτσι ώστε να έχει και συμβολικό εκτός από προεκλογικό χαρακτήρα.

Τόσο από την Αλεξανδρούπολη όσο και από την Κομοτηνή, ο πρωθυπουργός έστειλε μηνύματα στην Άγκυρα τονίζοντας ότι η Ελλάδα υπερασπίζεται με αυτοπεποίθηση τα κυριαρχικά της δικαιώματα και παράλληλα κάνει μεγάλα βήματα προς τα εμπρός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κομοτηνή

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης βρισκόταν στην ίδια πόλη και απευθυνόμενος στους πολίτες έλεγε: «Η Θράκη είναι η πιο παραμελημένη περιοχή από την ελληνική Πολιτεία και ο καλύτερος τρόπος για να αποδείξει τη στήριξή της είναι να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της και να φέρει οικονομική ανάπτυξη».

Παράλληλα σε συνέντευξή του καλούσε τον πρωθυπουργό να ζητήσει συγγνώμη για τη Συμφωνία των Πρεσπών και δήλωνε προκαλώντας αμηχανία και σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα έπρεπε να είχε αναβληθεί η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην Κομοτηνή

Στην κόντρα και ο φράχτης του Έβρου

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε και ο φράχτης του Έβρου. Ο πρωθυπουργός θύμισε ότι επί των ημερών του και κατά τα γεγονότα του Μαρτίου του 2020, υψώθηκε τείχος άμυνας απέναντι στην προσπάθεια εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού προβλήματος από την Τουρκία. «Ο Έβρος στάθηκε όρθιος, η Ελλάδα στάθηκε όρθια, προστατεύσαμε τα σύνορα της πατρίδας μας, προστατεύσαμε τα σύνορα της Ευρώπης», είπε. «Και πλέον στη χώρα μας δεν μιλάμε για μεταναστευτικό, γιατί περιορίστηκε το πρόβλημα το οποίο είχε κληρονομήσει από τη διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την πλευρά του με μία σκληρή ανακοίνωση μίλησε για «υποκριτική επίσκεψη στον Έβρο με την οποία επέλεξε ο κ. Μητσοτάκης να ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία» και καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι «επιχειρεί να εργαλειοποιήσει τον φράκτη».

«Απέναντι στις κορόνες και την τοξικότητα απαντάμε με μετρήσιμο έργο», απαντούσαν κυβερνητικά στελέχη τονίζοντας ότι «μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού ο Έβρος δεν αφέθηκε στην τύχη του. Συστάθηκε επιτροπή αποκατάστασης το έργο της οποίας παρακολουθεί στενά το Μέγαρο Μαξίμου».

«Η κυβέρνηση δεν δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην επικοινωνία, αλλά εστιάζει στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών», τόνιζε επίσης μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους κατοίκους του Έβρου όταν επισκεπτόταν το νέο υπερσύγχρονο νοσοκομείο της Κομοτηνής, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος το οποίο θα είναι παραδοτέο στα τέλη του 2026, αλλά και τη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής όπου εκπαιδεύονται 500 στελέχη της Δικαστικής Αστυνομίας, μια μεταρρύθμιση που γίνεται πραγματικότητα ύστερα από 186 χρόνια και είναι απολύτως κρίσιμη για τη σωστή λειτουργία σημαντικών πυλώνων του κράτους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σχολή Αστυφυλάκων

Τα προεκλογικά σποτ

Όπως τόνιζαν κυβερνητικά στελέχη, απέναντι στις κορόνες του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου του η ΝΔ απαντά με πράξεις. Και εκεί, αναμένεται να εστιάσουν και το επόμενο διάστημα, όπως φάνηκε και από το προεκλογικό σποτ στο οποίο πρωταγωνιστεί ο πρωθυπουργός.

«Αν βάλει κανείς δίπλα δίπλα ένα σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με ένα σποτ της ΝΔ», έλεγαν τα ίδια στελέχη, «θα δει από τη μια την παρωχημένη συνταγή του 2023 όπου όλα είναι “μαύρα”, η Ελλάδα είναι μία διαλυμένη χώρα και η λύση είναι να ξοδέψουμε πολλά περισσότερα χρήματα. Και από την άλλη βλέπει μια πολιτική δύναμη η οποία έχει παραγάγει έργο στην υγεία, στο ψηφιακό κράτος, προσπαθεί να τιθασεύσει την ακρίβεια και να ξεριζώσει το “βαθύ κράτος”».