Απεργούν σήμερα Τρίτη 21 Μάη οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα και την τοπική αυτοδιοίκηση, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά μιας σειράς δικαιωμάτων που περικόπηκαν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και προσλήψεις προσωπικού στις αποδεκατισμένες υπηρεσίες.

Οι ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία της Αττικής που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις με αφορμή τη σημερινή απεργία συγκεντρώθηκαν στις 10:00 στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Πανεπιστημίου 37), ενώ στις 11:00 έδωσαν ραντεβού έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

«Απεργούμε για αυξήσεις στους μισθούς, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, για ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Απεργούμε ενάντια στην ακρίβεια που εξανεμίζει τον μειωμένο μισθό μας κατά 40% συγκριτικά με το 2009, εξαιτίας των μνημονίων και των περικοπών που εφάρμοσαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Οι δήθεν “σταθερές και μόνιμες αυξήσεις στο διαθέσιμο εισόδημα” εξαϋλώνονται από τα ράλι των τιμών στα ράφια», επισημαίνει η ανακοίνωση των συμμετεχόντων στην απεργία.

H ΑΔΕΔΥ τονίζει πως η κινητοποίηση γίνεται «ενάντια στην ακρίβεια και στην οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, από την πολιτική της Κυβέρνησης, και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μαζικά μέρος σε αυτήν» και έχει καλέσει σε συγκέντρωση στις 11:00 έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Δείτε φωτογραφίες του Newsbeast