Δημοσιεύτηκε η Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό του αριθμού εισακτέων σπουδαστών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, ο συνολικός αριθμός των εισακτέων για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά θα ανέλθει σε 68.851, έναντι 68.574 θέσεων που ανήλθαν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Δείτε εδώ την απόφαση και τους πίνακες με τους φοιτητές που θα πάρει κάθε σχολή.

Το πρόγραμμα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων 2024

Εντωμεταξύ, πλησιάζει η ώρα των πανελλαδικών εξετάσεων, με τους υποψήφιους να ετοιμάζονται πυρετωδώς, καθώς η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τις 31/05. Ως πρώτο μάθημα εξέτασης έχει οριστεί η νεοελληνική γλώσσα τόσο για τα γενικά λύκεια όσο και για τα επαγγελματικά, τα οποία θα μπουν στη μάχη των εξετάσεων μία μέρα πριν, δηλαδή στις 30/05.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις ολοκληρώνονται για τους μαθητές των ΓΕΛ την Τετάρτη, 12/06, ενώ οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στο τελευταίο μάθημα τη Δευτέρα 17/06.

Ως ώρα έναρξης της εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.