Υλικά

  • 3 στήθη κοτόπουλου (περίπου 600 γρ.), κομμένα σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα
  • 1- 2 αυγά, χτυπημένα
  • 120 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • Κέτσαπ, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα, 1/2- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
  2. Ρίξτε το χτυπημένο αυγό σε ένα άλλο πιάτο και τη φρυγανιά σε ένα τρίτο.
  3. Τοποθετήστε τα κομμάτια κοτόπουλου στο μείγμα αλευριού, στη συνέχεια στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά. Αφήστε τα στην άκρη σε ένα δίσκο.
  4. Ζεστάνετε το air fryer στους 200 βαθμούς και ψήστε τα κομματάκια κοτόπουλου σε μονή στρώση (ίσως χρειαστεί να το κάνετε σε δόσεις) για 10- 12 λεπτά μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.
  5. Σερβίρετε με κέτσαπ, αν θέλετε.