Γιορτή της Μητέρας την Κυριακή (12/5) και γιορτάζουν όλες οι μαμάδες του κόσμου, μαζί και η δική μας. Και η αλήθεια είναι πως όσο και να ψάξεις, δεν θα βρεις αρκετό κανέναν τρόπο για να της εκφράσεις την απέραντη ευγνωμωσύνη και αγάπη σου.

Ωστόσο, οι μαμάδες δεν χρειάζονται περίπλοκα πράγματα για τους δείξουμε την αγάπη μας. Απλές κινήσεις και γλυκές εκπλήξεις που κρύβονται στα απλά πράγματα, τους αρκούν. Όπως για παράδειγμα, μία βόλτα για καφέ οι δυο σας για ατελείωτη κουβέντα. Εξάλλου, οι ρυθμοί της καθημερινότητας σάς έχουν απομακρύνει και δεν έχετε τον χρόνο να τα πείτε, όσο θέλετε και όπως παλιά.

Η Γιορτή της Μητέρας, λοιπόν, είναι μία καλή ευκαιρία για μια έξοδο με τη μαμά. Κι επειδή δεν θέλετε πολλή φασαρία, βρήκαμε στην Αθήνα ήσυχα και πιο παραδοσιακά μαγαζιά που θα της αρέσουν, ειδικά αν είναι και λίγο μεγαλύτερης ηλικίας.

Το Λοκάλι

Με μότο το «local δεν είσαι μόνο στη γειτονιά σου, αλλά όπου νιώθεις σπίτι σου», το Λοκάλι στου Ψυρρή. είναι το ιδανικό σημείο για μια βόλτα με τη μαμά. Η χαρακτηριστική και πανέμορφη αυλή του σίγουρα θα την ενθουσιάσει, ενώ εκτός από τον specialty καφέ που σερβίρεται από το πρωί, μπορείτε να απολαύσετε και το νόστιμο φαγητό του.
Σαρρή 44, Ψυρρή

Upupa Epops

Με vintage αισθητική και ρετρό χαρακτήρα, το Upupa Epops, σίγουρα θα ενθουσιάσει τη μαμά σας. Φιλοξενείται σε ένα «συγκρότημα» παλιών κτιρίων του 1930, στα Κάτω Πετράλωνα, τα οποία «αγκαλιάζουν» την εξωτερική αυλή, που φέρνει στο νου εικόνες της παλιάς, καλής Αθήνας.
Αλκμήνης 7 & Θεανούς, Κάτω Πετράλωνα

Upper Athens

Ένα ταξίδι σε μία άλλη εποχή ξεκινά μόλις βρεθεί κανείς στον εκπληκτικό χώρο του Upper Athens. Ένα μπιστρό με vintage αισθητική και ρετρό ατμόσφαιρα, που αποτελεί ιδανική επιλογή για brunch, καφέ και φαγητό, ενώ σας δημιουργεί την αίσθηση ότι βρίσκεστε κάπου στο Παρίσι.
Όθωνος 10, Αθήνα

Γιασεμί

Αν ένα στέκι έχει την αύρα της παλιάς γειτονιάς και ξυπνά μνήμες από τα παλιά, – που σίγουρα θα ενθουσιάσει τη μαμά – αυτό δεν είναι άλλο από το πολυφωτογραφημένο Γιασεμί, στα σκαλάκια της Μνησικλέους στην Πλάκα. Με έπιπλα και διακόσμηση που φέρνει στο νου εικόνες από παλιά αθηναϊκά σπίτια, σερβίρει σπιτικά γλυκά και υπέροχο καφέ. Ένα από τα πιο νοσταλγικά και ρομαντικά στέκια στην πόλη, όπου θα τα πείτε με την ησυχία σας, χωρίς να καταλάβετε πότε πέρασε η ώρα.
Μνησικλέους 23, Πλάκα

Lotte

Με τη γουστόζικη αισθητική και την vintage ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζουν μεταφέρει αυτόματα στη γραφική γειτονιά του Marais, στο Παρίσι. Κουκλίστικο και μικροσκοπικό το Lotte, επί της Τσάμη Καρατάσου πολύ κοντά στο Μουσείο Ακρόπολης, σερβίρει σπιτικά γλυκά ημέρας, αλμυρές τάρτες και κάποιες κρύες επιλογές.
Τσάμη Καρατάσου, Αθήνα

+1

Και φυσικά, υπάρχει πάντα η ιδέα του να μείνετε στο σπίτι, να φτιάξετε τον καφέ – ελληνικό κατά προτίμηση, όπως παλιά – και να τα πείτε όπως κάνατε πάντα που η καθημερινότητά σας δεν ήταν τόσο «τρελή» και οι υποχρεώσεις σας λιγότερες.