Λίγους μήνες μετά το «Poor Things», που σάρωσε σε βραβεία και τιμητικές διακρίσεις, ο Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει με τη νέα του ταινία, «Ιστορίες Καλοσύνης». Και μάλιστα, μέσα από τον αγαπημένο του και γουρλίδικο, όπως έχει εξελιχθεί, «τόπο του εγκλήματος», το Φεστιβάλ των Καννών.

Ο Έλληνας σκηνοθέτης επιστρέφει στο 77ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών για την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας του ταινίας «Ιστορίες Καλοσύνης» (Kinds of Kindness), μ’ ένα καστ λαμπερών αστέρων κι εννοείται την «μούσα» του, Έμα Στόουν στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ συμπρωταγωνιστεί και ο Γουίλεμ Νταφόε, με έντονο άρωμα… Poor Things.

Οι «Ιστορίες Καλοσύνης» σηματοδοτούν την τέταρτη συμμετοχή του Γιώργου Λάνθιμου στο διαγωνιστικό τμήμα του ιστορικού Φεστιβάλ. Ο σκηνοθέτης είχε κάνει το ντεμπούτο του στις Κάννες, πριν από δεκαπέντε χρόνια και συγκεκριμένα το 2009, με τον «Κυνόδοντα», κερδίζοντας το βραβείο Un Certain Regard του Φεστιβάλ, αλλά και την διεθνή προσοχή.

Η νέα ταινία του Λάνθιμου, είναι ένα τρίπτυχο παραμύθι που ακολουθεί έναν άνδρα χωρίς επιλογές, φερέφωνο του αφεντικού του, ο οποίος προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο της ζωής του, έναν αστυνομικό που ανησυχεί επειδή η γυναίκα του, η οποία είχε εξαφανιστεί στη θάλασσα, επέστρεψε και του φαίνεται να είναι ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος και μια γυναίκα αποφασισμένη να βρει έναν συγκεκριμένο άνθρωπο με μια ιδιαίτερη ικανότητα, ο οποίος προορίζεται να γίνει πνευματικός ηγέτης.

Λίγο πριν την πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα στις 30 Μαΐου, κυκλοφόρησαν τα character posters της ταινίας, δίνοντάς μας μια καλή γεύση για το τι μας περιμένει στο νέο Λανθιμικό «έπος».

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος
Πρωταγωνιστούν: Emma Stone, Jesse Plemons, Willem Dafoe, Margaret Qualley, Hong Chau, Joe Alwyn, Mamoudou Athie & Hunter Schafer

Η ταινία θα κυκλοφορήσει πρώτη παγκόσμια στην Ελλάδα στις 30 Μαΐου από τη Feelgood.