Με νέο όνομα, αλλά διατηρώντας την παλιά του χάρη, το κεμπαπτζίδικον ο Κυρ Αρίστος στη Γλυφάδα έγινε «Ο Πρόεδρος», ακολουθώντας πιστά τη συνταγή της επιτυχίας, που δεν είναι άλλη από τη χρήση ποιοτικών και επιλεγμένων πρώτων υλών, τις γευστικές δημιουργίες σε γενναίες μερίδες, το ευχάριστο περιβάλλον και την άμεση εξυπηρέτηση.

Στεγασμένο σε μια παλιά μονοκατοικία (η διαρρύθμιση του εσωτερικού χώρου δεν έχει πειραχτεί καθόλου, αλλά έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα του εστιατορίου, με το κτήριο της υπηρεσίας να έχει μετατραπεί σε κουζίνα και τον πρώην στάβλο σε bar) επί της Σάββα Λαζαρίδη, θα το ξεχωρίσετε σίγουρα για την υπέροχη αυλή του (σε αυτήν θα παρατηρήσετε και έναν αυθεντικό, παλιό νερόμυλο), η οποία θα σας μεταφέρει πίσω στο χρόνο.

Το νοσταλγικό περιβάλλον -εικόνες της παλιάς Αθήνας έρχονται αναπόφευκτα στο νου- το οποίο ενισχύεται από τη μουσική υπόκρουση (μόνο ελληνικά ακούσματα, λαϊκά, νέο κύμα, κινηματογράφος δεκαετίας 1960), βγάζει μια ζεστή και άκρως οικεία ατμόσφαιρα, η οποία αποτελεί ένα ακόμη δυνατό σημείο του εστιατορίου «ο Πρόεδρος».

Best sellers του καταλόγου είναι το κεμπάπ και το γιαουρτλού (που «κοντραροχτυπιούνται» για την πρωτιά), ενώ από τις νέες προτάσεις του ξεχωρίζουν το παλαιωμένο κασέρι, το χαλούμι στα κάρβουνα, τα ντοματίνια με το κατσικίσιο τυρί, η Προεδρική σαλάτα (φρεσκοκομμένα λαχανικά, κομμένη ντομάτα, γαλοτύρι και ξηροί καρποί), το σις αρνάκι (γάλακτος) και η Προεδρική (ποικιλία με 3 σούβλες κεμπάπ, 3 σούβλες κασερλί κεμπάπ, 3 σούβλες κοτόπουλο κεμπάπ, 1 σις κοτόπουλο, 1 σις χοιρινό, 2 καλαμάκια σουτζούκι).

Σταθερή αξία στις επιλογές των θαμώνων του (γιατί όλοι οι πελάτες του το επισκέπτονται ξανά και ξανά) το παστουρμαλί (με τη σπιτική συνταγή της γιαγιάς Δέσποινας), η μελιτζανοσαλάτα (με καπνιστή μελιτζάνα που καπνίζεται εκείνη την ώρα) και το κασερλί κεμπάπ (με πλούσιο λιωμένο τυρί και μέσα και από έξω).

Σημειώστε ότι κανένα από τα εδέσματα του καταλόγου δεν είναι προψημένο, ενώ όλα είναι χειροποίητα και παρασκευασμένα σπιτικά. Ο παστουρμάς και το σουτζούκι κόβονται την ώρα της παραγγελίας, το λάδι είναι ελαιόλαδο, η φέτα ελληνική και οι πατάτες φρεσκοκομμένες.

Ολοκληρώστε με τον πιο γλυκό τρόπο το γεύμα σας, επιλέγοντας κάποιο από τα λαχταριστά, σπιτικά επιδόρπια, όπως σοκολατόπιτα με παγωτό καϊμάκι, εκμέκ, καζάν ντιπί ή πορτοκαλόπιτα. Στο τέλος προσφέρεται χειροποίητο σορμπέ λεμόνι.

Διαθέτει υπηρεσία «σούρτα-φέρτα» (delivery) καθημερινά 12.30-00.30 για όσους βαριούνται τα μαχαιροπίρουνα!

Tip: Από τις αρχές Οκτωβρίου του 2014 «Ο Πρόεδρος» έχει παράρτημα και στο Μοσχάτο (Κανάρη 82, τηλ. +30 210 9411163).

Info

Καθημερινά: 12.00-01.30
Από 10-12 ευρώ/άτομο

Σάββα Λαζαρίδη 3, Γλυφάδα
Τηλ. +30 210 8985642
[email protected]
http://kebaptzidiko.gr
https://www.facebook.com/pages/Ο-Πρόεδρος